Blogg 2022

Renovering

Semestern är slut vilket är så tråkigt. När man har gård och hästar är det som ett heltidsjobb i sig så det är svårt att hinna/orka med det man skulle vilja/borde. Mina sista veckor på semestern kom trots lite mer häst/stallust tillbaka, det är lätt att den inte kan komma till sin rätt när man ska stressa ut i stallet efter en arbetsdag. Sedan älskar jag mitt jobb nr 1 så det är bara tidens timmar på dygnet som inte räcker till. 

Det som var positivt med att sommaren går mot sitt slut är att snickarna också kommit tillbaka. Så nu ska framsidan på ladan få ett lyft. Sedan får vi se vad som kommer i prioritetsordning på gården, finns hur mycket som helst att göra. Fönsterna på gaveln och nya galler blev ett lyft för sig inne i stallet. 

Hästarna hos oss har inte sovit ute alls i sommar. Det då Dino visade lite känslighet för knott och insekter. Så vi har varit noga att ge honom bästa möjliga skyddet första sommaren i Sverig och att förhoppningsvis få kroppen att vänja sig lite vid våra flygfän!!!! Han har fått gå med de andra två när vi släppt på nytt bete, nu börjar det tyvärr ta slut så då blir han för mycket på de andra och får därför gå själv. Tanten själv har suttit upp något pass men annars är det mest Anton som rider och jag som sköter marktjänst och jobb vid hand. Vi ska även sko honom from i höst och med det sagt så får vi kanske också växla upp lite i utbildningen. Han har behövt tid och att lägga på sig hull och muskler, fått sina vilodagar och lite kortare ridpass då han är stor och har säkert vuxit ännu mer sedan han kom november 2021. 

Falsterbo! Var ni där? Efter två år utan var det äntligen dags......Tyvärr nog inte jätte imponerad. Det är så trist att dom gjort det mer och mer opersonligt och att man valt plantera häck runt framridningen så man inte kan få sitta där en hel dag och bara njuta. Nä man får vackert stå, jag saknar den där känslan som fanns förr. Man kunde sitta på en picknick filt utanför, de mindre intresserade familjemedlemmarna kunde ta sig en nap i solstolen eller på filten. Idag har man mer och mer valt att göra tävlingen mindre och mindre känsla av uppsluppenhet och det ska kosta pengar hela tiden. Fortfarande kan man se lite av dressyrtävlan på ena kortsidan om man inte har läktarbiljett. Vi hade läktarbiljett lördagen men jag måste säga det är så påtvingat att sitta där längre stunder, jag vill kunna se vissa ryttare, gå tillbaka se framridning, strosa bland tälten så det känns ganska onödigt ha läkatrbiljett faktiskt. Och det är jag nog inte ensam om att tycka då man kan se fler tomma platser än fyllda under större delen av dressyrveckan. Det är någon klass som drar och såklart vissa ryttare. Försäljningstälten har också fått prio på de mer dyra försäljarna!!!! Alla har inte en sådan plånbok men att betala de skyhöga hyran av att få stå där och sälja förstår jag att de "små" försäljarna inte kan komma. Snart blir Falsterbo lika opersonligt, onära och klasskillnad som de andra stora internationella tävlingsplatserna i Europa. Synd, Falsterbo kunde behållt sin prägel tycker jag....... svenskt, enkelt, kärvänligt och jämställt istället för större och större VIP tält!!!! 😠

I år har vår klubb 50 års jubileum. Det är runt 47 år sedan jag började rida på på vår ridskola så det betyder att man är en klenod, antik och jävligt gammal antagligen?!?! 😀

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

30.01 | 16:47

Ja då, han har en liten ryttare som idag är ägare. 🤗

...
30.01 | 02:08

Lever han fortfarande?

...
26.05 | 19:45

Jag har inte fått mail än, vet inte om det är min telefon eller om jag råkat skriva fel adress? Jag vill jättegärna ha kontakt! :) pussar henne på mulen ikväll!

...
26.05 | 15:37

Jag har mer bilder på henne som unghäst om du är nyfiken. Jag har mailat dig, hoppas vi kan ha lite kontakt. //Carina

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS