Nya Hästbloggen

Två månader...

....senare 😙

Tiden går hur vi än mår, gör eller vill. Och den rusar fram. Vintern gav oss lite snö inpå det nya året. Det blev tom bättre ridförutsättningar då det hamnade lagom med snö på ridbanan, den var också inte tung och vi kunde rida där i ungefär en vecka. Sedan regnade det..... 😠 och direkt efter frös det på och blev kallare. Så gissa att banan var kass!!! Men då red vi i sommarhagen och det funkar ju när man hinner innan mörkret. Sedan har det nu blivit mer töväder och vi har lite ömsom is ömsom vatten som står överallt. Så då har jag gnällt om vädret, väldigt svenskt faktiskt.

Rialto har nu åkt med sin nya ägare till Kristianstad. Det har gått bra för honom där och Hanna börjat hitta mer och mer knappar hela tiden. Ev så kommer dom tillbaka till stallet till sommaren då Hanna kommer att flytta tillbaka till Ljungby (är härifrån ursprungligen). Så vi får se om vi får tillbaka den där slyngeln i stallet ihop med dom andra gubbarna.

Tompa, peppar peppar har hållt sig fräsch i kroppen nu. Rök på en släng med feber när jag bytte hösilage, även att jag saxade men inte tillräckligt långsamt tydligen enligt porslinhästens tarmflora. Sedan har vi haft några tappskor (stackars hovis) som fått åka hit lite som en boomerang. Tompa har också fortfarande besvär av sin hosta, till och från. Så trött på det, jag vattnar av det torra höt och hoppades att det skulle bli bättre med mer och mer giv av det blötare hösilaget. Men ungefär samma....... Sedan verkar han ha "nickel allergi" för han får fläckar på sidan av munnen (inte i mungipan) och jag tycker mig märka det blir bättre när jag bytt till gummibett. Ja man vet vad man har men inte vad man får när man köper ny häst......kan jag med viss bitterhet medge. Däremot något positivt 🙂 Tompa har blivit mycket finare i ridningen. Nu har vi en jämnare bjudning, han har hittat bättre bärighet och därmed också bättre ryggverksamhet. Det är åtminstone glädjande i mycket som varit negativt här sista tiden.

Jag är numera ensam i stallet förutom mina medryttare. Lite kämpigt med att ha alla fodringar in och utsläpp vissa gånger men för det mesta så trivs jag. Får ju det exakt som jag vill ha det och lite flashback från tiden vi bodde på torpet och jag kunde rå mig själv som jag vill ha det. Sedan har jag ju sällskapet ändå vissa dagar genom mina medryttare Martina, Ellinor och Marie. Det är även så att jag funderar på att låna in en häst till för min egna verksamhet. Men först till våren....sedan lite på gång med framöver med en del renoveringar som vi kanske börjar hitta tillbaka lust till att dra igång. Så vi får se vad året kan erbjuda, det viktigaste är att alla i min närhet får vara friska men sedan efter det vore lite projekt kanske roligt att starta upp igen på gården. (finns mycket kvar att göra).

Vårkursen har jag också börjat spåna lite på, upplägg och så. Troligen kommer det bli lite som i våras då det var så populärt med att blanda dressyr och hoppning och även den häst vi minst tänkte fixar bommar var ju strålande. Så längtar till utesäsongen drar igång här hemma igen på riktigt även om det också innebär mindre soffhäng för en annan. ha ha.

Kämpa på därute med ridmotivationen, coronan och den goda psykiska hälsan!!!!

Kram ❤

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

30.01 | 16:47

Ja då, han har en liten ryttare som idag är ägare. 🤗

...
30.01 | 02:08

Lever han fortfarande?

...
26.05 | 19:45

Jag har inte fått mail än, vet inte om det är min telefon eller om jag råkat skriva fel adress? Jag vill jättegärna ha kontakt! :) pussar henne på mulen ikväll!

...
26.05 | 15:37

Jag har mer bilder på henne som unghäst om du är nyfiken. Jag har mailat dig, hoppas vi kan ha lite kontakt. //Carina

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS