Nya Hästbloggen

Vet check på Lasse

Lasse har ju en rörelsestörning som han hade när jag köpte honom som 7 åring. En sådan störning innebär ofta att hästen har hittat olika strategier att använda sin kropp som också kan innebära överbelastning någon annan stans. Bla har han då konstaterats för hovbensförbroskning och jag kände att vi behövde kolla upp hans tillstånd i och med det. Han har också varit lite mer "låg" sista tiden förutom när han blivit riden, då är han pigg och glad kex choklad. Jag kan däremot märka att han är något mer "fast" i höger tygeln och att han varit mer snubblig (inte i ridningen) i stallgång, till och från hagen etc. Så jag bokade en tid nu inför lite mer lågsäsong på eleverna som han har. Hovbensförbroskningen var ganska mycket mer på två år som gått, glidlederna i haserna ganska trånga men inget som direkt tyder på att han har ont. Snarare känner sig stel! Mycket rörelse och lite tillskott så får vi hoppas han hänger med ett tag till vår lilla linslus, världens snällaste häst. ❤

Jag och Tompa har varit hos Catrin sedan sist jag skrev och till helgen ska vi dit igen och träna både lördag och söndag. Sist fick vi växla lite mellan att få honom jobba med ryggen, hänga ihop och lösgjöra med att sedan se till att han tar en nätt skänkel och vara framme för skänkeln. Båda sakerna är svårt tycker Tompa och som alltid behöver man då ibland få förstå en sak i taget och inte allt på samma gång som sedan är slutmålet. Till helgen ska jag möta upp en kompis hos Catrin och vi ska ta med medhavd matsäck och äta innan vi åker på varsit håll igen. Vi skulle egentligen setts hos mig och ätit gott och snackat in på småtimmarna men Corona satte stopp för det.

På tal om Corona. Många vet att jag är ganska trött på folk som inte bidragit som medmänniska i vårt samhälla till att se till att pandemin lättar av. Nä folk har både i sommar och nu struntat i det och spridit runt skiten som om det inte är deras förbannade skyldighet att hjälpa till och att bidra till att folk slipper dö. Vi kan inte i alla lägen göra rätt men att inte kunna avstå sociala kontakter, socitetsprylar (shopping), skönhetsbehandlingar osv i nuläget när Kronoberg också fått ta till striktare restruktioner är så DÅLIGT!! Man får ju hoppas att Carpe Diem ser till att alla som kämpat som gnur får lov att behålla sina nära och kära och sig själva i livet efter det här.

Vi har haft en ganska fin höst ändå måste jag säga, hagarna är inte så blöta och ridbanan har varit för det mesta ridbar. Mörkret dock är ju hästmänniskans trista verklighet i vardagen. Tacksam att vi har om än inte fullfjättrad belysning på ridbanan så vi kan rida även denna årstiden. Tompa har dock fått lite bakslag på sina "spökfjanterier" när man rider där på kvällen, men det går bättre och bättre. Kanske att han tycker jag är lite sträng bitvis men det är så att hamnat hos en gammal tant att man inte kan ge hur mycket överaskningsmoves som helst så han får väl ta och gubba till sig och bli lite vuxen han med. På tiden kan jag nog tycka när man är i hans ålder. 😀

Ikväll har jag två hästar att rida, imorgon vilar dom och i helgen kurs. Lasse behöver få röra på sig så bara hojta om någon är ridsugen.

Trevlig helg/Kram Carina

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

30.01 | 16:47

Ja då, han har en liten ryttare som idag är ägare. 🤗

...
30.01 | 02:08

Lever han fortfarande?

...
26.05 | 19:45

Jag har inte fått mail än, vet inte om det är min telefon eller om jag råkat skriva fel adress? Jag vill jättegärna ha kontakt! :) pussar henne på mulen ikväll!

...
26.05 | 15:37

Jag har mer bilder på henne som unghäst om du är nyfiken. Jag har mailat dig, hoppas vi kan ha lite kontakt. //Carina

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS