Nya Hästbloggen

Long time long see....

Oj, tänkte det var länge sedan jag skrev men sååååå länge sedan?!

Sommaren har passerat och den har varit bra. Måste bara få inflika att just nu är Tompa igång och frisk, sånär på någon mysko hosta som han haft hela våren/sommaren. Han har fått både luftvidgande och slemlösande men det vill inte helt försvinna. Sådär ni vet ofta någon host i början av ridpasset, när han äter första tuggan och sedan ingenting. Nu ger vi honom en ny omgång slemlösande och sen får de gå ner och kolla honom igen.

Sommaren: Det har varit elever, sommarkurs och annars en lugn hemma sommar i dessa Corona tider. Lite trist såklart att det inte blev Falsterbo, det märks för nu har jag fått shoppoholic symtom och beställt lite på nätet och även varit och köpt på Hööks och tryckt stallvästar från Profilhörnan. Kursen gick av stapeln i augusti och vi hade strålande väder. Jag måste säga att man väljer värme före konstant regn. Väldigt imponerad att ridbanan håller fukten så bra så vi slapp rida i värsta dammet, helt perfekt. Ryttarna fick svettas i runt 25-30 grader värme men det klarar man av när man sedan kan sitta i skuggan och se de andra ryttarna rida. Lite dricka och fika och med behörigt avstånd så var det så kul att ha massa likasinnade på gården i tre dagar. Vi provade också på i år att hyra in Malin och gav oss lite smakprov på yogaövningar. Vi var uppe i sommarhagen intill vår fina stenmur, så idylliskt. Sista dagen så stod det hoppning på programmet. Fina lotsade alla så fint över bommar och hinder och ingen häst tappade sin ryttare. 😎

Jag har varit och tränat för Mia Runesson, fick ta Lasse första tillfället eftersom Tompa såg till att komma in med ett svullet framknä sista kursdagen där i augusti. Länge sedan jag och Lasse var i ridhuset så han stod emot lite, han har varit lite mer framtung och inte riktigt lika bra känsla i handen. Senaste träningen var min och Tompas första. Han var lite stimmig och jag ledde honom flera varv tills han var lugn. Gick ut för att sitta upp utan att störa, men det blev tydligen Tompa störd av och skulle då rakt inte gå in igen i ridhuset. Lite småblandade småhopp och till slut gick han in. Skötte sig sedan relativt bra och jag fick bra tips av Mia. En del som jag också själv tänkt vi nog ska tänka på men också en del bra nya input. Mia är van att rida stora hingstar och unghästar och alla kan ju inte vara sådär självgående så som det ser ut tänker jag så bra att få någon med erfarenhet av många olika hästar när man har köpt sig en liten tittig sölkorv. 😀

Vi har fått in totalt 16 rundbalar på två skördar. Kommer väl räcka ungefär året ut sedan får vi köpa resten. Men så spännande det är att ha "eget" hö igen, känns alltid lite extra när man ska rulla in den första av dom sedan. Det har ju varit så varmt nu så vi har fortsatt köpa hö på storbal.

Dagarna skenar och än så länge har vi haft en riktigt fin höst. Det är mörkret som smyger sig lite obehagligt på...... Jag har ungefär 15-20 elever per vecka fördelat på 3-4 dagar. Är så glad att jag har möjligheten att kunna jobba med båda mina jobb som jag trivs med. Sedan hade jag ibland kunnat gå ner mer i tid för att kunna ta emot mer elever och även haft en häst till för trycket på att träna på mina hästar är stort. Men ibland får man också träna på att vara nöjd som det är och inse att det där med att städa, tvätta och annat som hör vardagen till kanske borde få sig en uns med tid någon gång ibland. Alldeles för sällan enligt sambon, men får erkänna att jobb och hästar tar på krafterna så sedan blir det inte så mycket tid för mer.

Så hellre lite skit i hörnen än ett rent helvet, gäller fortfarande i mina prioriteringar. Jag gör det insidan mår bra av för utsida och det som syns är bara ytligt och säger inte ett skit om någonting egentligen.

Svårt med täcke nu..... En del har missat att det varit över 20 grader och tagit på sina hästar regntäcke, sett en del reagerar på det på fb. Finns mycket att reagera på, hästar som går ensamma, hästar som går utan täcke och springer pga insekterna, hästar som har för små hagar (något jag prioriterar och reagerar ilsket på av ovan nämnda saker), hästar som tränas för hårt, hästar som rids med för dålig konsekvens osv osv osv. Lika många hästar som finns finns det också lika många människor och en del mer besserwisser än andra. Man har sin egna filosofi på något vis!! Men jag skulle mer säga, dra inte alla över en kam, försök läs av djuret, alla trivs inte gå ute dygnet runt, alla trivs inte att stå på box utan föredrar ute/ligghall, alla trivs inte gå utan täcke, alla kan inte behålla pälsen om de rids osv osv. Hästfolk behöver bli bättre på att föra dialog än att tro att ens egna sanning är den enda. Jag tror ändå i de flesta fall handlar man av välvilja men man precis som så mycket annat ser inte till individen och hittar de individuella lösningarna. Utan tror alla behöver samma och är på samma sätt som för femtio år sedan, nä vi och djuren har förändrats.

Så hos oss har dom täcke som behöver för att annars får de panik av insekter. Går in på natten för att annars blir dom helt slut och i värsta fall har sprängt staketet och gått iväg. Klipps för att slippa svettas av att bara skritta en runda. Två går ihop och en får gå i egen hage jämte för att inte lämna tandavtryck på de andra eller jaga i förhoppning att någon vill leka. Men vi försöker att pussla och hitta rätt täcke vilket ibland får fel valör med vårt svenska vädersystem.... *fniss*.

Nu är det dags runda av för denna gången, elever ikväll, elever i helgen, grille med mina medryttare på söndag, träning för mig och Tompa på Dressyrgården.com på måndag, bröllop nästa helg (kusin), efter den helgen kommer Sarah upp och gästar gården för träning med sin lilla Frida och så ska hon få bekänna färg och rida mina stora 170 hästar, därefter kommer en helg med träning för Mia igen,  i november bär det till min vän Milla och Grönskogsgård och kikar på när Malin Rimné har träning. Så massa kul och håll tummarna alla får hållas friska.

Sedan som vanligt så har tanken slagit mig att man kanske borde börja tänka på att börja i tid med julklapparna........tror ni jag lyckas med det denna gången?!

Ha en skön fortsatt oktober, mörkret kommer men sedan går det mot ljusare tider igen.

Kram ❤

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

30.01 | 16:47

Ja då, han har en liten ryttare som idag är ägare. 🤗

...
30.01 | 02:08

Lever han fortfarande?

...
26.05 | 19:45

Jag har inte fått mail än, vet inte om det är min telefon eller om jag råkat skriva fel adress? Jag vill jättegärna ha kontakt! :) pussar henne på mulen ikväll!

...
26.05 | 15:37

Jag har mer bilder på henne som unghäst om du är nyfiken. Jag har mailat dig, hoppas vi kan ha lite kontakt. //Carina

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS