Nya Hästbloggen

Semester

Nu har jag äntligen semester, är på min andra vecka av fem. Det går lite för fort känner jag och att jag troligen inte kommer hinna riktigt den vila och att stressa ner som jag skulle behöva. Men det är inte så att jag ska "hinna" massa heller utan det är en del inre stress, oro som jag har. Någon i min närhet har troligen cancer, det är tufft och mycket som man tar för givet får man nu istället begrunda och det tar också på ens inre krafter. Sedan då corona som vi alla är sååå trötta på, men som många faktiskt inte tillräckigt tar på allvar och bidrar till att förhindra smittspridning. Jag kan inte styra över andras val och beteende men man blir besviken, är vi inte rustade bättre och till mer förstånd än så här undrar man ju. Undrar om alla som hamstrade papper och medicin är dom samma som är ute och festar, sitter tätt och tvunget måste åka på semester hit och dit, jag menar nu när vår lama regering släppt på restriktioner men ändå uppmanar i samma stund att folk ska hålla sig på avstånd.... Det är ju skillnad om du åker från A till B för du kanske längtar efter dina barn, föräldrar, familj och sen umgås med bara dom. Men alla fester? Måste man ha fest? Måste man åka till shoppingcenter? Måste man åka på turistattraktioner? Regeringen är så feg så man lägger sig i mellanmjölk och låter befolkningen styra över liv och död, företagens överlevnad eller konkurs. Ja så länge folk inte blir av med de sina egna så bara verkar man köra på....

 

Hästarna: Tompa och jag var på vet kliniken i förra veckan och han blev friskförklarad från skadan han troligen fick i vinter när han sprang rundor här i hagarna. Nu är han mycket lugnare, går med Lasse och får visserligen en del tjuvbett men dom går gärna tätt intill och verkar ändå trivas med varandra. Han är lugnare på gården och verkar nu funnit sig till rätta. Det är inte så lätt för alla hästar att byta miljö och Tompa som fått byta ägare två ggr på samma år också. Hoppas nu verkligen att mina hästar får vara friska så vi kan glädjas tillsammans 💋

Lasse har fått någon behandling av Cecilias hästhälsa och har sin bästa årstid nu, sommaren. Då mår hans kropp som bäst av värme och regelbunden ridning. Det är många som vill komma och träna och jag hoppas att Tompa kan komma med att ha elever nu snart så alla som vill få rida lite i sommar kan komma till oss. Lars håller på att fixa min transport som också den varit trasig. Sen ska det bli träna av, jag längtar så. 👍

Jag har börjat igår att skura mina boxar, vartannat år ska putsen målas med och det är dax för det denna sommaren. Brukar bli så skönt när man får rent,röjer sopor och sorterar bland sakerna. Det är tur vi har sommar ändå så sådant blir av. 

Sommarkursen är nu full och om någon missat anmäla går det stå som reserv också till att vara med delar eller hela kursen. Det var så roligt med lite hopp/bommar som inslag på min dressyrkurs i våras så vi kommer att ha samma koncept även på sommarkursen som är en tredagars kurs. 

Nästa vecka ska vi ev slå och pressa hö. Det är också skönt när det är gjort för det är ganska oroväckande att när man väl slagit be till gudarna att det inte kommer regn. Vi har mycket bete i år igen, våra tre hästar som sover inne hela sommaren hinner inte äta upp det. Betesputsen får jobba igen redan efter midsommar så inte ogräset tar överhand i hagarna här. Hur har ni det med bete? Såg en känd hästutbildare delar bilder där en del av deras försäljnings/utbildningshästar står i sandhagar på dagarna i den starka solen . De låg utslagna, ja vad ska dom annars göra ? Varmt, inget gräs, ingen skugga......Det gillade jag inte ska jag säga. Enda anledningen ha hästarna på det viset är om dom tex är sjuka och inte kan äta gräs men nej inte okej någonstans, hur naturligt är det att stå i en grushage mitt på sommaren? Blä säger jag!!

Dax att lägga lite pussel sedan sova, jag vaknar alltid innan klockan ringer så hästarna kommer ut 7-8, det är ljuvligt att ta vara på den stunden ute i naturen och på sin egna gård. Jag njuter till fullo och att sedan inte behöva stressa till jobbet utan gå in och äta frukost i lugn och ro....det är balsam för själven det. 

Ha en riktigt bra midsommar, umgås med dina närmaste och håll distans till andra. 

Midsommarkram ❤

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

30.01 | 16:47

Ja då, han har en liten ryttare som idag är ägare. 🤗

...
30.01 | 02:08

Lever han fortfarande?

...
26.05 | 19:45

Jag har inte fått mail än, vet inte om det är min telefon eller om jag råkat skriva fel adress? Jag vill jättegärna ha kontakt! :) pussar henne på mulen ikväll!

...
26.05 | 15:37

Jag har mer bilder på henne som unghäst om du är nyfiken. Jag har mailat dig, hoppas vi kan ha lite kontakt. //Carina

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS