Nya Hästbloggen

Vårkurs med ostadigt väder

Nu har vi haft vår "kick off" vårkurs. Hm.....jag tror det hjälpte för efter den kom sen det fina vädret. 🤔

Vi var ett härligt gäng som inte lät vädret hindra vår ridning och feeling. Då Corona tider gäller så hade vi strikta restriktioner med fika och "handsprit" flaskan i högsta hugg. Det är ändå skönt att vi kan utföra utomhusaktivitet i rådande tider och få umgås med distans. Vi beställde mat från Sussis café och var och en fick sin påse med bestick, kaffemugg osv. Allt flöt väldigt bra med det. Men vädret............... Ja jisses jag tror vi hade allt utom hagel och snö. Det var som väl var inte hällregn utan någon mindre skur med uppehåll emellan. Solen glimtade till lite men det var också lite, men vind oj vad det blåste upp på em när hoppgänget skulle rida. Det tog i en stormvind så två av plastborden blåste rätt in på banan och vilken tur att ingen häst fick dom på sig, kunde slutat illa. Trots vindbyar så gick hopplektionen förträffligt bra ledd av bästa Fina som gästade oss. Jag ledde dressyrmovesen på fm och efter lunch var det några som tömkörde. Summan av kardemumman trots det istadiga vädret är att detta är andra året vi har en endagars kick off vårkurs och det har absolut blivit en tradition. Tänk att en "hästig" dag med likasinnande kan ge så mycket och på kvällen var alla inklusive jag så där härligt trötta i både kropp och knopp.

Tompa har börjat travas lite mer och nu då 10 minuter per pass (totalt) Till helgen utökar vi det till 15 minuter. Han har inbokat återbesök men eftersom han aldrig visat hälta kan jag inte avgöra riktigt om hur skadan rehabar sig. Lasse har ridits av "tanten" alias jag något oftare och som jag misstänkte så behöver han lite lösgjord ridning så blir han också bättre i kroppen. De fasta terminsbokningarna är snart slut och då blir det också lättare för er som inte är med där att kunna boka något pass emellanåt. Jag hoppas hoppas att Tompa blir friskförklarad så vi har två hästar till hösten att tillgå för er som är sugna på lite privatträning.

Våra hästar dricker dåligt just nu....Det är ganska oroande då det alltid finns risk för kolik om de inte får i sig tillräckligt med vätska. Vet inte om de blir nöjda med att gräset har tilltagit eller varför de nu dricker sämre. Att man alltid ska bära på något att oroa sig för med våra pälsklingar är ibland lite betungande.

Jag längtar till att min hästtransport blir lagad (bara väntat över ett halvår nu på att det ska ske). Förhoppningsvis får jag hem mina nya skivor till det som måste bytas idag. Sedan ska bromsarna ses över innan den blir användbar igen.

Fick värme i rundbalen dagen efter den hade öppnats. Var bara att börja riva upp och sortera bort. Det är oftast inte bra med plastat hö nu denna årstiden så nästa gång kör vi storbal oplastat eller småbalar. Verkligen hittat en bra höbonde som har finfint hö och verligen är tillmötesgående för hur behovet ser ut. (det har i och för sig alltid de höbönder varit som jag haft kontakt med) Vi får förhoppningsvis också in några egna balar nu till sommaren som drygar ut allt vi annars måste köpa in. Hur mycket hö gör ni av med i ert stall? På vinterhalvåret räcker en rundbale här ungefär 5 dagar och nu så här in i senvåren så räcker den 7-10 dagar vilket också är lite för länge med tanke på värmen.

Vad ger ni för kraftfoder till era hästar? Det ska ju man utgå från höanalys vilket jag ska medge att jag aldrig varit så duktig på. Men jag har däremot en strikt policy att man ska inte "trixa" och byta för mycket, deras magar mår bäst av att få samma sorter. Däremot när de inte arbetar eller går på halvfart så drar jag alltid ner på kraften. Mina får lite olika sorter pga det ger lite olika effekter. Det finns såklart foder som ska täcka många infallsvinklar men sedan är jag lite barnslig med att jag vill att de får lite olika smakupplevelser. Mina får Saracen Musli med örter i , Krafft Senior Sensitive, Krafft Performance Low Starch, vinter, vår, höst även Lucern hack. De får alltid masch vid insläpp. Utöver dessa fodersorter får dom B-vitamin, Gastro Support vid behov. Sedan vill jag ha det med lite vatten för att förhindra foderstrupsförstoppning. Bortskämda? Självklart!! 💋

Min första semester går oftast åt till att skura boxarna, tvätta vintertäcken, skura fodertunnor etc, städa sadelkammaren. Så jag kommer inte vara sysslolös direkt.

En vecka kvar på jobb 1, så kämpa Carina!!

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

30.01 | 16:47

Ja då, han har en liten ryttare som idag är ägare. 🤗

...
30.01 | 02:08

Lever han fortfarande?

...
26.05 | 19:45

Jag har inte fått mail än, vet inte om det är min telefon eller om jag råkat skriva fel adress? Jag vill jättegärna ha kontakt! :) pussar henne på mulen ikväll!

...
26.05 | 15:37

Jag har mer bilder på henne som unghäst om du är nyfiken. Jag har mailat dig, hoppas vi kan ha lite kontakt. //Carina

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS