Nya Hästbloggen

Var tog våren vägen?

Kunde inte åtminstone solen och värmen vara hos oss lite nu?  Bara det här med täcke, vara eller icke vara och ibland dubbla!!! Ingen röd tråd här inte....... Det är rätt tunga tider med Covid19 och sedan har min kära faster gått bort hastigt ovanpå det. Och igår skadade sig Lasse i hagen, visserligen bara en reva men den sitter dumt till så nu gäller det att mota Olle i grind dvs Lymfargit. Hur mycket ska detta första halvår behöva levererera så negativt?  😲

Tompa har vi börjat att trava fem minuter per pass. Lille vännen han är så glad när man rider iväg, skrittar på som aldrig den och när man sedan vänder hemåt igen blir han besviken. Det brukar ju annars vara tvärtom på de flesta att de skrittar fortare på hemvägen. 😀 Han har skött sig bra tycker jag sista tiden och får inte dom där "hysterihoppen" åt sidan särskilt ofta. Nog en kille som behövde ett halvår på sig att klimaktisera sig på nytt ställe. Fortsättning följer och vi får se vad framtiden blir/ger oss med vår nya bekantskap i stallet.

Lasse har varit lite extra stel igen en period. Han mår som bäst av värme, regelbunden genomriden och eftersom eleverna inte alltid får ihop den här långa stelpinnen så tappar han en del mjukhet i kroppen. Tanten själv måste rida honom lite oftare tror jag!

Jag har varit iväg och haft träning på bortaplan vid två tillfällen under våren, mot Älmhult och sedan Växjö. En del nya bekantskaper vilket alltid är roligt. Det är roligt om man kan delge några knep och knåp till deras ordinarie träning. Det blev uppskattat från båda hållen i alla fall och dax att fara iväg igen om en vecka. Nu på lördag så har vi kickoff Vårkurs på gården. Det vankas dressyr, tömkörning och markarbets/bom träning. Vi ska äta gemensam lunch (ute pga Covid19) och hålla avstånd men ändå få umgås vilket ska bli sååå kul. Ett gäng medelålders damer och en och annan yngre som sänker medelåldern är ju bara helt underbart. Som ridläger när man var liten eller hängde en hel dag i stallet med likasinnade, åt i stallet och bara va....... *livskvalité*. Sommarkursens datum är fastställt så missade du detta så häng på låset till den. (Brukar bli fullt rätt fort)

Annars så är det för oss också mycket som är som vanligt dvs vi trivs bäst hemma och saknar inte att åka iväg men däremot att kunna umgås med vänner och föräldrar är något som känns som evigheter sedan nu. Vi mockar hagar, grillar korv, målar hinder (Marie), hämtar hö, gör land (Anton), slyar i skogen (August), lagar traktor (Lars) så sysslor finns alltid på en gård. Vi spånar på kommande projekt och vi har fyllt på lite stenmjöl på ridbanan runt spåret.

Om 3,5 vecka går jag på semester så då går det även boka träningstider dagtid för er som vill, bara att dra iväg ett sms/messinger. :)

Jag skulle vilja ge er tips att faktiskt unna er extra träning för era tränare nu i dessa tider, se 2020 som träningarnas år och även ut på nätet och insup inspiration och kunskap med allt som finns där.

Ha en trevlig fortsatt vår och hoppas vi får lite mer värme ända in i själven.

Kram

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

30.01 | 16:47

Ja då, han har en liten ryttare som idag är ägare. 🤗

...
30.01 | 02:08

Lever han fortfarande?

...
26.05 | 19:45

Jag har inte fått mail än, vet inte om det är min telefon eller om jag råkat skriva fel adress? Jag vill jättegärna ha kontakt! :) pussar henne på mulen ikväll!

...
26.05 | 15:37

Jag har mer bilder på henne som unghäst om du är nyfiken. Jag har mailat dig, hoppas vi kan ha lite kontakt. //Carina

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS