Nya Hästbloggen

Vårkänslor

Trots att det blev ett extra bakslag med Tompas återbesök hos veterinären så har vi fått märka att våren är på G på riktigt.

Först om Tompa, han var tyvärr sämre på återbesöket och denna gången valde man att gå in och behandla med kortison i leden. Det känns redan bättre efter en vecka nu och han har också varit lugnare i hagen faktiskt. (Förra gången efter vet besök har han både sprängt sin sjukhage och sprungit lite). Men nu verkar han accepterat att han bor i en liten hage i Lasses hage. 🙂😀😎

Hästarna fick njuta utan täcke igår från lunch. Tompa slängde sig direkt ner och rullade sig, Lasse tog det inte så sensationsartat. Så på kvällen var det elever bokade Tina med sin stora fina häst och Emmy på Lasse. Det är allt bra gott att rida och instruera i sol och fågelkvitter. Äntligen, vad vi och djuren behöver sol och lite värme. Fortfarande kallt på nätterna så hästarnas val av täcke är som vanligt lite komplicerat dessa tider på året.

Corona, så en liten tanke här om det. Det är skrämmande det som sker men också skrämmande det som sker i samhället. Usch jag vill bara förtränga att vårt land ska hamna i hög arbetslöshet, högre kostnader och psykisk ohälsa efter att vi tagit oss förbi den här epidemin.

Vad ger energi och vad tar??? Det är helt sanslöst vad en enstaka person kan suga musten ur en. Jag har genom att de sista två åren haft för mycket som tagit energi som jag sedan inte hunnit tanka upp med ny. Det har jag nu tagit tag i och pausat en del saker att vara engagerad i och det har faktiskt hjälpt mig jättemycket. Jag älskar att vara hemma, det är där jag tankar min energi och nu märker jag att jag verkligen kan göra det. Helt underbart måste jag säga. Väljer hur jag bokar mina helger och på så vis har jag kontroll och balans på min energi och mitt mående. Sedan kan det märkas att man är väldigt lättstressad, det blir bakut för min mage direkt då så det går lixom inte missa. he he Råkade ut för en energitjuv igår och vips så blev det att springa på toa, tog tag i det och tog framförallt inte åt mig och idag mår jag bra igen. (tills nästa bakslag säkert)

Lasse har problem med en gammal skada i munnen så blir att rida bettlöst tror jag på honom några veckor. Usch, han är inget kul på bettlöst men ska ge det en chans i alla fall.

Tompa ska utöka sina promenader och får även skrittas uppsuttet så det ska jag försöka komma igång med då mitt knä (efter min cykeltur i måndags) känns av med lite smärta och svullnad. Ser fram emot en skön helg hemma, några elever, hämta hö och bara få vara hemma. ❤

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

30.01 | 16:47

Ja då, han har en liten ryttare som idag är ägare. 🤗

...
30.01 | 02:08

Lever han fortfarande?

...
26.05 | 19:45

Jag har inte fått mail än, vet inte om det är min telefon eller om jag råkat skriva fel adress? Jag vill jättegärna ha kontakt! :) pussar henne på mulen ikväll!

...
26.05 | 15:37

Jag har mer bilder på henne som unghäst om du är nyfiken. Jag har mailat dig, hoppas vi kan ha lite kontakt. //Carina

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS