Nya Hästbloggen

Presentation Tompa!

Jag har också lovat att beskriva vår nya häst i stallet Top Man.

Han är ett halvblod e Tornesch -Elmshorn. Blir i år 13 år, 170 cm i manken men känns mindre då han inte är så hög i ryggen eller lång i kroppen. Vi känner inte varandra ridmässigt ännu och nu satte en svullen kota stopp för det ett litet tag.

Han är väldigt kelig och kommer gärna med mulen i ens ansikte och man får passa på då ge lite pussar såklart. Han är en ganska osäker häst, både när det gäller vara ensam i hagen eller ge sig ut på strövtåg utan någon hästkompis med sig. Sedan i ridningen är det en ganska lat herre som inte vill medge att han vet betydelsen av en framåtdrivande hjälp. Och att passa på bli spänd för omgivningen och annat som händer runt om tycker han är en jättebra ursäkt för att "slippa" undan jobbet för ett kort ögonblick. Mjuk annars att rida men lite oliksidig som så många andra och svagheter som jag hoppas vi kan jobba med framöver.

Han är snäll att sköta om men när man ska tränsa så kan han knepet "håll upp huvudet högt så kanske man slipper" 😀 Han verkar vara precis som många andra ljusa hästar att inte superälska bli borstad om inte kroppen är "varm". Märkt att ljusa hästar oftare är känsliga och lite kittliga osv. Kela på huvudet tycker han om och är väldigt social och i behov av mycket bekräftelse..... 😉

Är lite "kvickrädd"  och kan hoppa till både när man ler och när man rider men inte så "kvick" i att arbeta så det är min tanke att förbättre något snäpp. Snäll att lasta (gått rakt in i släpet, fast han inte åkt på ett tag) och sköter sig bra vid longering/tömkörning.

Han har lite tendenser till att luftsnappa och har nu när han varit understimulerad också krubbitit vilket såklart inte var en så kul upptäckt. Ska dock byta till aluminiumkrubba igen då jag märkte det först när han fick en ny i plast.

Vi har kallat honom som han kallats av sin tidigare ägare Tompa men också Trollet, Lillebror, Lillen. Jag är så glad att han och Lasse kan gå tillsammans för han behöver verkligen en "storebror" att förlita sig på. Sedan är det syskonkärlek som gäller så ett och annat nyp har han fått av den större killen , men ibland äter dom i samma höhög också 🙃.

Han verkar hysteriskt rädd för älgar och pannlampor (om någon går på vägen när vi rider på banan vid mörker) så han har dragit genom staketet här några gånger sedan han kom i november. (Svullen kota kom som ett brev på posten efter den sista rymningen) Tycker han börjat landa mer nu och om man bortser från understimulering att stå i sjukhage så tror jag att han kommer trivas bättre och bättre när dom får gå ute och käka gräs längre dagar framöver.

Nu är han skitig och fäller och skulle behöva ett rejält vårbad men det är han nog inte så ensam om, ha ha.

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

30.01 | 16:47

Ja då, han har en liten ryttare som idag är ägare. 🤗

...
30.01 | 02:08

Lever han fortfarande?

...
26.05 | 19:45

Jag har inte fått mail än, vet inte om det är min telefon eller om jag råkat skriva fel adress? Jag vill jättegärna ha kontakt! :) pussar henne på mulen ikväll!

...
26.05 | 15:37

Jag har mer bilder på henne som unghäst om du är nyfiken. Jag har mailat dig, hoppas vi kan ha lite kontakt. //Carina

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS