Nya Hästbloggen

Våren är på väg?!

Jo men en dag som denna alla ❤ dag så är det verkligen lite vårkänslor i luften. Jag längtar så till att det ska torka upp i hagar, vara ljusare på kvällarna och lite mindre täcken på hästarna.

Det har sista veckan varit lite trist med att Tompa haft ett svullet ben. Vet inte om han kan ha vrickat sig för det kom två dagar efter att han sprängt hagen och levde rullan innan Lars fick in honom. Då gick dom ändå ihop han och Lasse men den hagen skulle tydligen inte herrn vara i.

Benet har blivit bättre men i förgår ett litet bakslag efter att nissen skulle tvunget springa i hagen när jag kom för att ta in på em. Det blir mindre svullet på dagen när han rör sig och mer när han står stilla inne över natten.

Lasse har gått lite lektioner och med mig något pass i veckan. Det verkar vara för lite ridning av tanten som kräver lite mer så jag måste försöka få till det och se om han kan vara lite mindre framtung och hamna i handen.

Hästarna är också väldigt skitiga nu och jag som köpt en ljus häst till 🤔 längtar till det kan bli ett vårbad inom kort.Sedan längtar man faktiskt också till att kunna ha mindre kläder själv och riktiga ridstövlar igen när man trimmar på ridbanan och även att låta hästarna få lite fin matchning av lindor.  Det är vår och sommar för mig. 😉

Spånleveransen kom bara med två tredjedelar spån då chauffören körde innan killen som lastar var klar. Så bara att inse att vi snart behöver hämta spån igen då. Hö har vi fått jättefint denna vintern av en för oss ny leverantör. Hos oss går det åt en rundbale i veckan till tre hästar, runda fina välmående killar. Vad ger ni för foder? Mina får också förutom Masch, lucern hack, kraffts pellets (två sorter) och musli från Seracen. Sedan får dom också B-vitamin, gastro support ibland. Jag försöker att inte ändra för mycket men däremot ger jag flera sorter, dels för att hästarna njuter av lite olika foder har jag märkt men också för att tillgodose olika saker. Tex är det örter i muslin som främjar andning osv.

Nytt år och man också inser att hästarna blivit äldre (inte bara en själv). Ibland blir jag lite smått förbryllad att Lasse blir 18 i år. Jag har varit på väg att sälja honom några ggr faktiskt under de 11 år jag haft honom i min ägo. Dels för att han har en rörelsestörning som ibland hindrar lite den ridkänslan jag vill uppnå och jag ibland känner att jag skulle vilja ha något lättare. Men samtidigt är jag så tacksam som fått ha en sådan trygg häst, alltid snäll och ställer alltid upp. Jag har nog ibland varit lite orättvis och han har hamnat som nr två men nu med tanke på att jag ska lära känna en ny häst (tar tid) så uppskattar jag Lasse mer än någonsin. Jag är såklart orolig att hans rörelsestörning som såklart gett andra sekundära "förslitningar" ska sätta stopp en dag för hans ridkarriär. Men ska försöka att njuta av honom mer nu när han blivit "number one" ❤💋

Nästa gång jag skriver ska jag beskriva Tompa lite mer för er.

Ha en mysig helg och ni som inte har någon att fira alla hjärtans dag med så är det en överskattad dag, man borde vara mer spontan istället och fira sig själv och andra oftare än på en utsatt dag om året.

Kram Carina

(Bild Lasse en dag vi fick lite vårkänslor och stylade till oss)

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

30.01 | 16:47

Ja då, han har en liten ryttare som idag är ägare. 🤗

...
30.01 | 02:08

Lever han fortfarande?

...
26.05 | 19:45

Jag har inte fått mail än, vet inte om det är min telefon eller om jag råkat skriva fel adress? Jag vill jättegärna ha kontakt! :) pussar henne på mulen ikväll!

...
26.05 | 15:37

Jag har mer bilder på henne som unghäst om du är nyfiken. Jag har mailat dig, hoppas vi kan ha lite kontakt. //Carina

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS