Nya Hästbloggen

Regn och åter regn

Oj när man trodde det var sååå länge sedan jag skrev något här. Men jag är glad tiden går fort för jag vill ha vår nuuuuuuu. Tycker vi klarat våra hagar bra ändå förutom insläppen, tills denna veckan. Fy vad det har regnat. Hästarna har hyfsat torrt i de större hagarna men deras insläpp........Där ligger säkert en sko nu med då Lasse kom in med en mindre i förgår. Blä säger jag bara!!!

Jag har i alla fall släppt ihop Lasse och Tompa nu. Det gick över förväntan bra då Tompa lät Lasse vara boss och bara gick undan när Lasse skulle styra över höhögarna. Jag såg dom faktiskt tom klia varandra i måndags, eller börja klia sedan bet nog Tompa Lasse lite över mankammen för då blev farbror Lasse arg och körde bort honom. Sedan har det nya lilla trollet (kallar honom det när pälsen nu växt ut och svansen är mer i färg som en fux) skrämt sin matte. Det blev ett par bocksprång när jag fattade galopp och jag lyckades som väl va komma tillbaka i sadeln och satte stopp för kommande rekyler. Mitt knä är äntligen som bäst nu (efter nio månader) så vill verkligen inte åka i backen och bli skadad igen. Det är mycket långre rehabilitering på gamla tanter ska jag be och få berätta så det gäller att hela tiden tänka säkerhet, säkerhet och inte göra något dumdristigt.

Därför rider min medryttare honom och min svärdotter mer än mig nu. Jag rider bara när det är ljust och tanken är att jag tömkör någon dag också för att lära känna honom allt mer. Det är inte lätt med nya hästar för oss som passerat de femtio alla gånger. Man är varken odödlig eller smidig längre har jag märkt.... ha ha. Lasse har också sin medryttare och det är han så glad för som får ut på tur mer än vad kanske jag gör. Blir att när jag rider behöver han lite extra gympapass för att vi tillsammans ska behålla någon smidighet i våra trötta muskler. Fast Lasses sinne har varit långt ifrån trött senaste tiden, pigg som en mört och vissa pass legat på i galoppen så det heter duga. Lasse har också förmånen att fått en ryttare/elev som också är Equiopat så Lasse får behandling emellanåt när hon är här och tar lektion. Hästarna är också vaccinerade och nästa vecka blir det nya skor på stallets fina killar.

Träningarna hemma har tack vare den milda vintern kunnat fortgå för de som velat hålla igång även vintertiden. Nu har också träningen på ridklubben kommit igång igen så det är väl därför man känner att man längtar ändå mer till våren nu. (trots vi egentligen är halvvägs i vintern om man kollar kalendern).

Helgen som kommer: Då ska jag ha någon elev, se om jag kan få till en tvätt av hästarnas svansar, rycka Tompas man och så förhoppningsvis komma upp i sadeln igen på honom.....med gele i benen. Man blir lite förbannad på sig själv då man i sinnet egentligen är 25 eller? Men kroppen känns som en gammal pensionär. Sedan ska jag försöka spärra av vid insläppen så ingen häst står där mer än när man passerar till och ut ur hagen. Enda sättet att få marken en chans att återhämta sig lite tror jag.

Idag skymtade faktiskt solen, och jag lovar det är skillnad på hur vi mår med sol och utan sol. Jag och många fler känner nog nu att vi snart känner oss som sengångare den här mörka, mulna vintern vi haft än så länge.

Ge inte upp, efter vintern kommer våren (såvida inte sommaren hoppar fram direkt)

Kram Carina.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

30.01 | 16:47

Ja då, han har en liten ryttare som idag är ägare. 🤗

...
30.01 | 02:08

Lever han fortfarande?

...
26.05 | 19:45

Jag har inte fått mail än, vet inte om det är min telefon eller om jag råkat skriva fel adress? Jag vill jättegärna ha kontakt! :) pussar henne på mulen ikväll!

...
26.05 | 15:37

Jag har mer bilder på henne som unghäst om du är nyfiken. Jag har mailat dig, hoppas vi kan ha lite kontakt. //Carina

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS