Nya Hästbloggen

Mulet och grått/November

Ja vad ska man säga om vårt klimat i november här i Sverige? Det är mörkt, grått, regnigt=blir gegga osv. Vi har haft det lite struligt med hagarna och att det blivit lite mer "oro" i lägret så att säga när det kom en ny häst till stallet. Lasse är ju som han är (utbrytarkungen), när det inte passar honom att vara i en hage, eller han känner för att komma in så kan han bara antingen gå genom trådarna så de brister eller kryper han genom (jo då passar det vara vig och smidig). Sedan Tompa som är ny och inte riktigt känner sig trygg i de hagarna som är mot skogen till, tror vi har fått en liten älgrädd hare ha ha. Så den tredje spellevinken i stallet.....som lyckats trampa av sig en sko nu två ggr och fått väldigt ont i sulan efteråt. Så med detta i problemfokus så har jag dragit ny tråd där Lasse får gå OCH satt upp en lampa med rörelsedetektor så han inte kan skylla på att det var för mörkt för att stanna och vänta på att VI tar in honom. Denna hagen är då lite bort från de andra två så inte det bästa för att vara säker på att han stannar men just denna kan inte Rialto gå för då trampar han av skon. (Just nu den som är lite blötare än de andra). Sedan då hagen bakom stallet fick jag inse att Tompa inte trivs i då han igår sprang och som givet en tappsko där ja........Skit!! Så nu har killarna själva sett ut sina vinterhagar, och nåde den som vågar rymma eller bära sig åt nu för då vet i tusan.... Sedan mina andra hagar som är lite större och som jag då tänkte kunde dels skona insläppen i vinterhagarna men också ge hästarna lite miljöombyte och större och mer spännande att vara i ska jag ev ge mina två en chans till imorgon..... Där vill jag inte ha dom på vardagarna då det blir väl mörkt bortåt vägen innan man hinner hem och ta in dom. Så håll tummarna imorgon. :)

I och med tappsko på Tompa ska jag se i helgen om han ömmar eller jag kan röra på honom lite i lina åtminstone i helgen. Lasse ska gå lektion både lördag och söndag så i bästa fall får jag tid för lite adventstäd i helgen. Det är svårt att hinna med 175 kvadratmeter som ska städas och pyntas på en och samma helg annars och nästa helg ska vi fira en kompis som fyllt år så det måste ske lite adventfix denna helgen. 

Möss, nu har jag köpt elektriska musskrämmare som man sätter i eluttaget och som med något högfrekvent ljud ska skrämma bort mössen. Hoppas det fungerar och sen får vi nog överväga att skaffa en hus/stallkatt kanske till nästa vinter. 

Hoppas ni får en härlig helg och med möjlighet att vila för att ta emot sista veckan i november, hoppas december blir lite ljusare och lättare på många plan. 

Kram

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

30.01 | 16:47

Ja då, han har en liten ryttare som idag är ägare. 🤗

...
30.01 | 02:08

Lever han fortfarande?

...
26.05 | 19:45

Jag har inte fått mail än, vet inte om det är min telefon eller om jag råkat skriva fel adress? Jag vill jättegärna ha kontakt! :) pussar henne på mulen ikväll!

...
26.05 | 15:37

Jag har mer bilder på henne som unghäst om du är nyfiken. Jag har mailat dig, hoppas vi kan ha lite kontakt. //Carina

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS