Nya Hästbloggen

Välkommen Top Man

Så kom dagen som kändes som en evighet bort. Tompa skulle komma. Det var enormt spännandeoch då särskilt när man som jag inte sett sin häst i verkligheten. Men han var så fin och framför allt lugn och har funnit sig till rätta bra. Det största problemet var att få av de norrländska broddarna (väldigt spetsiga) som vi tyvärr inte ens idag har fått bort. (Blir när hovslagaren kommer om någon dryg vecka nu). Och såklart andra natten hade han en reva på ena bakbenet. Jag har också broddar på på vintern men vi har nog lite trubbigare broddar här än så spetsiga som behövs där det verkligen är vinter och is. Blev till att köra med nattbandage så inte vår fina "Prins" får fler tramp. 

Första veckan så fick han stå de första dagarna och det passade bra eftersom jag rök på en urinvägsinfektion också (Inte riktigt bra än så här en vecka senare). Första arbetspasset tillsammans blev tömkörning två dagar i rad och han var så duktig och fin. Då blir man glad när man ser att hästens gångarter faktiskt också levde upp till det bättre än vad jag tidigare sett på filmerna. När helgen kom så var det dags för tanten att sitta upp. Tog hit min livankare Fina som moraliskt stöd. Han var lite spänd för omgivningen men annars väldigt snäll. Lite latare än vad jag är van vid från mina grabbar men det går an när man som jag har skador i kroppen och inte så modig längre. Mitt fokus kommer vara mycket på att få honom lite så som jag vill att han svarar för mina hjälper, så får vi se om vi kan hitta en överenskommelse i det så småningom. Det ska bli väldigt roligt i alla fall att jobba ihop oss i vinter för att kunna åka på träning till våren. 

Däremot är det nog bäst att vänta släppa ihop gubbarna för jisses så de just nu är sura mot varandra mellan boxväggen. Gissar att Lasse varit van bestämma och att Jeffe kunde tetas men gick snarare undan i konflikter. Här verkar det som om Tompa nog säger ifrån och frågan är om inte han kommer bestämma. Det får tiden visa när jag känner de är redo att släppas ihop. 

Det är en tråkig tid nu med mörka kvällar. Vi måste fixa bättre ytterlampa på stallet för det är på tok för dåligt som sitter uppe nu. Och jag hatar verkligen mörker, att le hästar in och ut i mörker är nog bland det värsta jag vet med den här årstiden. Vi har också fått en riktig musinvation i stallet. Riktigt äckligt och jag har tagit 13 möss på två veckor i fällorna. Fått packa ner det mesta i lådor med lock osv för att inte ha massa musbajs på grejerna. 

Ny medryttar har också kommit till vår lilla enkla boning, Martina. Hon ska rida på Lasse och eftersom hon gillar skogsturer bäst kommer nog Lasse att älska henne. Jag och Anna är nog lite mer kvällsryttare på ridbanan i lampans sken den här årstiden. Ibland saknar jag andra arbetstider så man kunde rida mer även på vardagarna i dagsljuset. Men nä...jag är också tacksam att jag faktiskt kan det åtminstone måndag, lördag och söndag. 

Så nu hoppas jag på att den skröpliga kroppen piggnar på sig så man kommer tillbaka där man slutade innan jag gick omkull med Lasse för nu nio månader sedan. Kan man önska det i Julklapp tros att alla krämpor är borta?! 

Två veckor kvar till advent mina vänner, det brukar vara en mysig helg. Som vanligt så hade jag en plan om att börja adventsstäda/pynta ett rum i taget i gooooooood tid. Men nä lär bli som alla andra år, upp med stakarna och så blev det advent. Städa kan man göra i ett senare liv. 

Ha ett trevligt slut på veckan och hoppas vi får fint väder till helgen. 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

30.01 | 16:47

Ja då, han har en liten ryttare som idag är ägare. 🤗

...
30.01 | 02:08

Lever han fortfarande?

...
26.05 | 19:45

Jag har inte fått mail än, vet inte om det är min telefon eller om jag råkat skriva fel adress? Jag vill jättegärna ha kontakt! :) pussar henne på mulen ikväll!

...
26.05 | 15:37

Jag har mer bilder på henne som unghäst om du är nyfiken. Jag har mailat dig, hoppas vi kan ha lite kontakt. //Carina

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS