Nya Hästbloggen

Drömprinsen

Nu kanske många tänker att det blev köp av hästen vi skulle besiktiga i Skåne. Nej han gick inte igenom, min magkänsla för hon som sålde var inte på topp och fick bekräftat av veterinären att hon var en hästhandlare. Så snopet på ett sätt men med det som hänt sedan efter så kan jag bara säga ödet har en mening. 

Jag tappade lite lusten att åka på fler hästar nu och funderade på att vänta till våren med att leta häst igen. Samtidigt känns det inte helt rätt gentemot Lasse som saknar en vän i hagen. Så jag kollade annonserna en gång igen. Min blick drogs mot en skönhet med en ovanlig färg och såklart fanns han 130 mil bort. Läste annonsen och jo mycket stämde på det jag söker. Skickade ett mess om vem jag är och vad jag söker och ägaren svarade....stämde fortfarande mycket in på det jag söker och faktiskt också i många avseende förvånansvärt likt Jeffes personlighet. Sedan under veckan som gick så har jag och ägaren haft jättemycket kontakt, filmer av alla de olika slag har skickats, vi har pratat i telefon och allt känns bara så himla rätt. Jag får verkligen inte missa denna hästen och så gällde det att våga lite i livet med ibland. I detta avseende att köpa osett men så fick det bli. Jag svävar på moln och de tio dagar som sedan följer efter jag tog beslutet känns som evigheter. Men nu har vi faktiskt snart kommit halvvägs. Oj oj så spännande och förväntansfullt allt känns. 

Lasse har börjat travas igång, är stel i sin rörelsestörning (blir det om han inte rids och håller sig mjuk/elastisk) men annars känns han bra ifrån det som spökat baktill. Imorgon ska han få sina tänder fixade. Sen har jag massor att fixa nu inför Tompas ankomst. Om ytterligare en vecka hoppas jag att kunna förena dessa två fina killar i samma hage. 

Min svärdotter ska sälja sin häst, det är alltid så sorgligt att skiljas från en häst men ibland ser livet ut på ett sätt att man måste också ta jobbiga beslut. Var sak har sin tid på något sätt. 

Jag ska också få en ny medryttare till stallet. Det är något jag lärt mig ända sedan barnen kom att det är mycket lättare om man tar emot hjälp. Hästarna och allt vad det innebär är både tidskrävande och kan den dystra årstiden ta mycket kraft. När man sedan får till det bästa att ta hjälp och på så vis får mer energi tillbaka av att vara i stallet och hästarna än det tar energi så är balansen uppnådd. 

På lördag har klubben månadsdressyr där ryttarna har möjlighet rida program och öva inför framtida starter. Lite anmälda men kan också vara så att en del ska besöka Elmia och de tävlingar som är igång där. Ska nog spara mina pengar och jobba med skura box, fixa något staket osv till nya Prinsens ankomst. 

Ha en skön fortsatt vecka och helg, nästa gång jag skriver så berättar jag om Tompas ankomst och hur han tagit flytten. 

Kram

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

30.01 | 16:47

Ja då, han har en liten ryttare som idag är ägare. 🤗

...
30.01 | 02:08

Lever han fortfarande?

...
26.05 | 19:45

Jag har inte fått mail än, vet inte om det är min telefon eller om jag råkat skriva fel adress? Jag vill jättegärna ha kontakt! :) pussar henne på mulen ikväll!

...
26.05 | 15:37

Jag har mer bilder på henne som unghäst om du är nyfiken. Jag har mailat dig, hoppas vi kan ha lite kontakt. //Carina

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS