Nya Hästbloggen

Två månader sen

Nu är det två månader sedan Jeffe togs bort. R.I.P Jeffe Det är med sorg i hjärtat men ändå med en sorts tanke om skyldighet som jag tog beslutet att låta han somna in. 

Jag hade bestämt sedan innan att om han inte till sommaren kan gå i en nerbetad vinterhage så ska han inte behöva kämpa mer. Vi hade kunnat utöka sjukhagarna till ungefär knappa hälften av vad våra vinterhagar är i storlek. Jag märkte att det var jättekänsligt ibland om när han fått byta hage kom tillbaka till där gräset lite växt på en vecka. Han hade lite tappat gnista i sina fina ögon och de där "glädjehoppen" i hagen som vi såg i våras var nu inte kvar. Så kom därför dagen....... Han och Lasse fick gå lite ihop någon timme i vinterhagen sista veckan och den här morgonen lät jag dom båda få gå i en vanlig hage. De kliade varandra och njöt ett par timmar tillsammans en sista gång. Sedan kom veterinären, jag ledde ner honom till vår finaste sommarhage, där min lugnaste plats på jorden är. "Oxhagen" Jag sa hejdå till Jeffe och gav honom en stor kram och gick sedan därifrån. Jag älskar dig till månen och tillbaka och tack för de 13 år jag fått äga dig och tack för allt du lärt alla ryttare genom åren. 

Första veckan var Lasse riktigt deppig. Även om dom inte gått ihop så mycket sista halvåret så såg jag att han var ledsen. Som tur är så slutade han inte att äta. I samband med att han i sommar haft någon konstig hälta så har han också rört sig för lite. (precis som sin matte med sitt kassa knä). Det klart att det inte blev bättre av att han inte fick någon motion och stod mycket och häckade i hagen. Nu kan han inte gå med min svärdotters häst som inte alltid är så snäll mot Lasse så fanns inget att göra tyvärr. Allt eftersom tiden har gått har Lasse blivit lite piggare och han har varit och röntgat sina bakknä och hältan har gett med sig. Inget fel på hans knä och jag funderar på om han haft en rejäl sträckning. Vi har nu skrittat honom i tre veckor och allt ser bra ut. Håll tummarna att han får vara frisk nu ett tag och kan ridas i vinter. 

Med Lasses behov av en kompis och jag min känsla av sårbarheten att ha bara en häst och själv komma efter med sin ridning så kom jag rätt snabbt fram till att söka efter en ny häst. Jag har varit och provat nu totalt fem väldigt olika hästar på vissa punkter, varit en nyttig erfarenhet och också fått smaka på att rida en häst med så stora gångarter som jag nog aldrig suttit på förrut. Den sista hästen jag kollade på för en vecka sedan är den som jag tycker skulle passa mig bäst och som också skulle passa min verksamhet och en kompis till Lasse. Så nu får ni hålla tummarna att han går genom besiktningen, i så fall kanske den tomma boxen har en ny stjärna redan till helgen. 

Ni vet säkert känslan inför att köpa en ny häst......Det pirrar i magen och man försvinner ibland bort i tankar om framtiden men vågar inte hoppas för mycket än heller. 

Tillbaka till mitt knä då. Jag väntar på att bli kallas till ortopeden och ska få reda på om det finns något att göra för mitt knä som har en delruptur av ett ligament. Jag längtar så till att kunna röra mig bättre igen och att få komma tillbaka och åtminstone kunna ut och cykla, gå långpromenader, träna och må bra. Det är lätt att ta mycket för givet i livet men när man blir äldre och mer tacksam för det man har så vill man kunna ta vara på det man har kvar framför sig. 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

30.01 | 16:47

Ja då, han har en liten ryttare som idag är ägare. 🤗

...
30.01 | 02:08

Lever han fortfarande?

...
26.05 | 19:45

Jag har inte fått mail än, vet inte om det är min telefon eller om jag råkat skriva fel adress? Jag vill jättegärna ha kontakt! :) pussar henne på mulen ikväll!

...
26.05 | 15:37

Jag har mer bilder på henne som unghäst om du är nyfiken. Jag har mailat dig, hoppas vi kan ha lite kontakt. //Carina

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS