Nya Hästbloggen

När man måste ta beslutet

Till slut kommer man till en punkt när man måste som djurägare ta ett jobbigt beslut. Det har blivit så med vår älskade vän Jefferson. Hans fång verkar inte ge honom den livskvalité som jag tycker han förtjänar. Jag har verkligen varit försiktig med gräs, foder osv. Han har fått sin sjukhage smygökad lite i taget för att se hur han tål gräset. Och innan midsommar när man säger att gräset är som kraftigast har jag varit ändå försiktigare. Men jag märker att han tål det inte, han har här under juli månad blivit sämre i sina fram hovar, han har också tappat lite av gnistan i ögonen. Sedan ovanpå det att han dricker väldigt dåligt inne (rätt bra ute som tur är) och ibland känner jag att han visar på tecken för magkatarr. Han får pulver för mage och ibland ger vi proviva men ändå så märker jag att han gnisslar tänder som kan vara ett sådant symtom.

Men fy att ändå behöva bestämma att nu räcker det...... Men jag känner att med den hovbensrotationen han har båda fram så kommer inte ens med denna sortens skoning göra honom ridbar igen. Sedan att gå ensam i en liten hage har jag tidigt sagt att det ska han inte behöva göra sina sista år i livet. Så om några dagar är han på väg till himmelen, vår fina fina vita Jeffe. En så personlig häst har jag aldrig haft och då har det ändå funnits många härliga individer att minnas tillbaka på. Jeffe som är arg mot hundarna, skulle mycket väl kunna "stämpla" dom med en framhov om dom kom för nära. Medans han är super försiktig mot lilla barnbarnet och ömt snosar honom i håret eller i handflatan. Jeffe som kan se jätte sur ut när du går förbi men om du stannar blir du både slickad och får ett tungt huvud i din famn som vill bli klappat på. Känslig i ridningen, mjuk och lydig men ibland lite lat men ändå med en framåtgående motor. Så många ryttare som fått känna på hur det är att när man gör rätt så får man rätt reaktion tillbaka, eller fått testa byten utan att egentligen själv vara helt där i sin ridkarriär.  En häst du inte kan rya på för då blir han dödsförskräckt att han gjort fel.  

Älskade älskade häst vad vi kommer att sakna dig. Hjärta 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

30.01 | 16:47

Ja då, han har en liten ryttare som idag är ägare. 🤗

...
30.01 | 02:08

Lever han fortfarande?

...
26.05 | 19:45

Jag har inte fått mail än, vet inte om det är min telefon eller om jag råkat skriva fel adress? Jag vill jättegärna ha kontakt! :) pussar henne på mulen ikväll!

...
26.05 | 15:37

Jag har mer bilder på henne som unghäst om du är nyfiken. Jag har mailat dig, hoppas vi kan ha lite kontakt. //Carina

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS