Nya Hästbloggen

Oj nu får jag skärpa mig....

Nog för det varit en tuff vår och dålig start på sommaren men oj vad dåligt jag uppdaterat här.Gilla inte Det var ju mitt knä som varit tetigt och sedan Jeffe med sin fång. Det har inneburit mycket passning med att fixa så han får hö var fjärde timme, inte blir kall eller blöt, byta och utöka sjukhagar stup i kvarten, oro för om det ska bli bra, oro och jaga hovslagaren för att få på nya sjukbeslag osv osv. Det kom en period då jag ändå kände att den akuta fasen var över och det började kännas bättre. Jeffe var sprallig i hagen och gick på med raska steg in och ut. Eftersom jag bestämt mig att han inte ska behöva stå i en liten sjukhage sina sista år så har jag succesivt, väldigt sakta utökat hagen och låtit han beta lite gräs som tidigare betats av av de andra killarna. Just nu känns det som vi kommit lite i en återvändsgränd.......Han tål inte så mycket mer verkar det som i nuläget så får stanna upp och utöka staketet med fler dagars mellanrum. Jag har en klump i magen som säger att han nog troligen är för känslig för gräset att han kommer kunna gå i vanlig hage (då menar jag våra vinterhagar eller skogshage). Vi kämpar på ett tag till och se vilket håll det barkar. PS. Sedan att han knappt dricker inne i boxen gör ju inte att oron avtar heller precis, som tur är så dricker han rätt mycket ute på dagen, men natten då har det bara sjunkt ca 3-4 liter som oftast. 

Ja sedan när sommaren kom och man skulle räkna ner inför semestern så rök jag på att bli sjuk. SjukDet började med hosta som inte ville ge med sig så efter försök med slemlösande och kortisonbehandling ville man ge antibiotika mot lunginflamation. Och det var segt, blev hemma i två veckor, jobbade en och sen kom semestern. Första veckan var jag så trött att jag fick lägga mig och vila efter varje liten ansträngning. Andra veckan lite bättre men ingen ork att rida, gå promenader med hundarna eller göra något fysiskt. Därefter har jag fått mer ork men också lust att göra saker här hemma på gården. Så fick inspiration att göra om våra hemska land utmed husväggen, gjort det lättskött med stenar och bara någon enstaka buske eller växt. Blev fint så till helgen tänkte jag göra det sista landet. Jag har nu börjat jobba och känner mig piggare men inte bra. Tappade smak och lukt första veckan jag var sjuk och nu två månader senare har det inte kommit tillbaka.Men jag kämpar på jag med. 

Så inte nog med två krassliga gamlingar så har Lasse också varit knackig direkt när man tar ut honom ur boxen. Efter några steg så har det släppt och han är heller inte halt på linan när jag kollat. Så vad kan det va? Jag tänker kanske att han kan ha sträckt sig eller fått en låsning någonstans. Jag beslutade i alla fall att ge honom ett par veckors helt vila och nu är det dax att börja röra på honom. Det blir skrittur imorgon med Annie och sen tänkte jag kolla honom igen på linan i helgen. Därefter om allt går bra så ska jag börja rida honom igen. 

Annars har inga projekt med stallet och gården kommit igång mer än att vi hyrt en lift och målar vårt gamla hus högst upp i nocken. Hade så gärna velat komma igång med staketbygget till ridbanan, men prioriteringslistan är lång och det är lite ovisst hur turordningen ser ut......

Vi har haft en vårkurs i maj med sitsinriktning. Mia från Mias Friskvård och massage var hitbjuden och gick igenom ryttarna till häst den här gången. Några hade sin första genomgång och höll till på pallen helt. Det är också Mia som är inbjuden att hålla i teoridelen på min dressyrkurs i augusti. Tänk så många år den funnits nu. Det har varit lite otursdrabbade ryttare här med som fått ställa in sin träning. Men det ska bli roligt med de åtta som kommer att få hänga en helg med likasinnande "damer". 

Falsterbo, i år var det ett ovanligt Falsterbo för oss. BlinkarVi brukar normalt ungefär åka ner halva veckan, i år var jag där två dagar och utan övernattning. Dels skulle jag sköta stallet själv sista helgen då son och svärdotter är i Norrland. Sedan känns det inte lika inspirerande att vara där så som det kändes förr. Det är mycket som blivit dyrare men istället till det sämre. Det är oroväckande tycker jag för Falsterbo att många tycker det blivit mer och mer buisness och sämre service och utbud för publiken. ArgMen lite shopping blev det uträttat på de två heldagar jag var nere. Bla köpte jag en ny ridhjälm, en marinblå som är min första faktiskt då jag alltid hållt mig till svart kask. Sedan givetvis även om jag tänke max ett så slank det med fyra schabrak, två omgångar lindor, en grimma med "lurv" på till Jeffe, läderbalsam, pälsrengöring, en prydnadshäst till stallfönstret, lite håruppsättning, ett par piketröjor. Tänk ändå man har allt redan så är det så kul att handla mer. Så kanske får bli Skandinavium nästa år nu när det blev färre dagar på Falsterbo. 

Nu får jag nog krypa under täcket så jag orkar med imorgon med denna första arbetsveckan efter semestern. Jag har ju förmånen att ha två jobb jag trivs med men orken räcker inte riktigt till ibland överallt. Jag har därför avsagt mig som tävlingsledare på klubben ett tag. Jag har känt mig lite "vidbränd" och något måste bort. Även om vi är ett glatt gäng som hållt i det några år så behövs också nytt folk komma in och jobba för dressyrtävlingarna. Jag sitter ju också i utbildningssektionen så fick inse att man orkar och hinner inte att lägga pussel på flera ställe utan måste omprioritera lite för den egna hälsans skull. 

Sommaren är inne på sin andra halva nu, vi har sommarkursen, fler träningar på hemmaplan, komma igång själv förhoppningsvis innan sedan hösten kan göra sin entré. Det är fullt till mina träningar på klubben till hösten och vill man vara med behöver man kontakta mig för att vara med på reservlistan. Gilla

Ps. Har ni sett att styngflugan redan börjat lägga sina ägg på hästarnas ben, blä och fy!!!!Sjuk

Ha en riktigt skön fortsatt sommar. Cool

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

30.01 | 16:47

Ja då, han har en liten ryttare som idag är ägare. 🤗

...
30.01 | 02:08

Lever han fortfarande?

...
26.05 | 19:45

Jag har inte fått mail än, vet inte om det är min telefon eller om jag råkat skriva fel adress? Jag vill jättegärna ha kontakt! :) pussar henne på mulen ikväll!

...
26.05 | 15:37

Jag har mer bilder på henne som unghäst om du är nyfiken. Jag har mailat dig, hoppas vi kan ha lite kontakt. //Carina

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS