Nya Hästbloggen

Våren är på G

Jag väljer att skriva att våren är på G som rubrik.....Lite för att intala mig själv att den faktiskt är det. Cool Jag behöver åtminstone lite sol och värme snart för energin är förbrukad efter den här vintern och med fånghäst och att vi fick ta bort vår katt Harry som hastigt blev sjuk och hade svårt att andas.

Jeffe har pendlat med att bli bättre till att efter hovslagaren varit direkt fått mer ont och såklart då pendlar man som ser på mellan hopp och förtvivlan. Nu efter att hovis var och la om gipset i tisdags blev han inte lika mycket påverkad som förra gången. Visserligen fick han lite smärtstillande samma dag och dagen efter. Jag försöker hålla koll på nacken när jag ökat upp strå fodret (blev ju rätt tunn när han hade som ondast och skulle äta lite och ofta men var också själv rätt aptitlös). Nu är han finare i hullet men däremot så får han lätt sina fett depåer i nacken så som han alltid haft. (testad negativt på PPID) . Jag har köpt ett annat foder till honom som han får pyttelite av , bara för att få när dom andra får. Ibland får han också Proviva för magen och sedan står han dagligen på Gastro Support för magen, vitaminer och linfrökaka. Han fäller massa nu och jag försöker hinna med att pyssla om honom lite då och då så han inte känner sig så undanskuffad.

Lasse är faktiskt jättefin just nu. Cool Han är rund och fin i kroppen, mjukare i ridningen också för att vara han. Vi har gjort lite för honom, dels har en tidigare elev LO massage varit och satt akupunktur på honom. Det ska han få igen på måndag och hoppas på lika bra effekt som sist. Vi har också bytt skor på honom så han skos med Classic Rouling och det verkar funka fin fint. Han snubblar ju annars lätt i skritt när han går på lång tygel eller ska ledas till och från hagen. Jag och Lasse har varit iväg en gång till Dressyrgården och tränat och det var superroligt.
Detta till trots att min kropp med värk och ett knä som for illa när Lasse snubblade och vi gick omkull i januari. Jag har också varit ganska stressad för det här med Jeffe och annat som jag ansvarar med inom ridklubben så min mage fick nog i helgen och sa upp sig. Nu hoppas jag att jag kan försöka ta det lugnare men veckan som gått har varit en del stress så måste verkligen se till att få luft i kalendern.

Känner ni igen er? Man drar på och kroppen och psyket får stryk Ledsen

Vi har lite tävlingar på klubben framöver och jag bävar lite att magen ska palla med. Har ett gott gäng med mig som tillsammans genomför tävlingen så ska säkert gå bra. Om allt "vanligt" bara får fortgå så är man ju oftast rustad och beredd men när det kommer till saker så märker man ibland att man inte har tillräckligt med reserver att ta av. Osäker

Snart börjar utomhussäsongen med träning igen, det borde tyda på att vi har våren här om något. Jag har även en endagars kurs på G att genomföra hemma på gården i samarbete med Mias Hästmassage. Ska bli kul och hoppas hoppas vi får en solig, härlig hästig dag. Tidigare kursdeltagare har förtur till kursen men så fort de meddelat vilka som vill/kan komma så lägger jag ut inbjudan offentligt. Tyvärr hinns inte så många med på en och samma dag men märker jag att det är stort intresse så kommer säkert en likadan kurs ordnas om igen.

Sedan kommer sommarkursen också ut som inbjudan nu i april. Den kommer ligga i augusti då många tycker det är bäst när de andra familje aktiviterna lugnat ner sig som innebär med sommar och semester.

Hoppas ni mår bra och att vi kanske ses i något sammanhang, hade velat åka på en del clinics men tiden har inte funnits. Ser ni någon kul på närmre håll så hojta gärna. Hjärta

Trevlig Helg//Carina

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

30.01 | 16:47

Ja då, han har en liten ryttare som idag är ägare. 🤗

...
30.01 | 02:08

Lever han fortfarande?

...
26.05 | 19:45

Jag har inte fått mail än, vet inte om det är min telefon eller om jag råkat skriva fel adress? Jag vill jättegärna ha kontakt! :) pussar henne på mulen ikväll!

...
26.05 | 15:37

Jag har mer bilder på henne som unghäst om du är nyfiken. Jag har mailat dig, hoppas vi kan ha lite kontakt. //Carina

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS