Nya Hästbloggen

Fång

Usch vilket trist inlägg detta blir. Jeffe har drabbats av fång och min första erfarenhet i ett nästan 40 årigt liv med egen häst. Inte mycket men ändå en gång för mycket. Gråter

Han har ju alltid varit ömfotad och likaså haft tendens till att få "fettnacke" men som alltid gått hålla i schack med ändrad foderstat och inte gå på för kraftigt bete utan succesiv tillvängning. Men dels med åldern och sedan att jag tror faktiskt att vaccineringen utlöste det. Ska berätta....

Han hade lite koliksymtom i veckan innan jul som jag lyckades häva genom att röra på honom och ge lite extra masch. Sedan skulle han vaccineras på fredagen, han var lite lite tjock i benen. Pang två dagar sedan kunde han knappt gå. Vetrinären hade rekomenderat Butta mot koliksymtom men apoteket fick inte hem innan julhelgen. Men annadagen kände jag att jag måste ha tag i och fick låna en paket av en hästkompis. Så annandagen började jag ge och sedan kom vetrinären ut dagen efter och då ökades dosen och konstaterades fång. Så ledsen jag varit, dels se han ha ont men också att det är inte så här en häst ska behöva ha det, boxvila gick ha i tre dagar sedan blev han så stressad så jag har haft han ute i sjukhage med halmbädd sedan dess. Sedan har oron gnagt för givetvis ville han inte dricka när något är olag  med honom. Ledsen Så fick i han 1-2 liter vatten x 4 tillfällen per dag tackvare lite uppblött masch. Hämtat halm som ska blandas med höt men han är inte förtjust i det så det blir hö. Även försökt med blötlagt hö men han ratar mycket av det och tarmarna måste ju få något att jobba med så ger hö lite åt gången. Det har också inneburit att han tappat hull och min fina runda, välmusklade gamling är inte densamma längre.

Andra veckan med Butta blev han gladare, livligare (vevar med frambenen i stallgången och gick ganska raskt ut och in från sjukhagen). Lite gladare matte och även dricker bättre även ur sin vattenhink. Så skulle vi testa sätta ut Buttan men då kände jag han fick för ont för att kunna gå ut, blev mer ledsen i blicken och tappar lite lusten på att äta. Så nu sätter vi in det igen. På måndag ska vi ta oss till Ängelholm och röntga honom och få hjälp med verkning och stöd för hovarna. Vi ska också ta prov på PPID.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

30.01 | 16:47

Ja då, han har en liten ryttare som idag är ägare. 🤗

...
30.01 | 02:08

Lever han fortfarande?

...
26.05 | 19:45

Jag har inte fått mail än, vet inte om det är min telefon eller om jag råkat skriva fel adress? Jag vill jättegärna ha kontakt! :) pussar henne på mulen ikväll!

...
26.05 | 15:37

Jag har mer bilder på henne som unghäst om du är nyfiken. Jag har mailat dig, hoppas vi kan ha lite kontakt. //Carina

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS