Nya Hästbloggen

6 v till semester

Skrev nyss ett inlägg som försvann innan jag sparade. Tog lite emot att göra ett nytt då men inser att det redan gått över en månad sedan jag skrev.

Tiden skenar verkligen men jag längtar efter min semester så lite halvbråttom har jag ju samtidigt. Älskar tidig semester, när allt just grönskat och att inte alla andra är lediga samtidigt. Blir mer tyst och stilla så!!

Hästarna har varit lite pyssel under våren so far. Eller mest Jeffe. Han är känslig över så mycket och innan hade han lite fettnacke och då fångvarning av det kraftiga hösilaget vi gav. Nu har vi ett annat och nacken har gått ner men istället kom ju gräset...... Så fettnacken är tillbaka och Jeffe blir extra öm i sina sulor och då lite stapplig i sitt rörelsemönster fram. Som tur är så märks det inte så mycket på ridbanan där det är mjukt.

På tal om ridbanan. Den har ju fått ta mycket vatten, dels med all nederbörd vi haft men också att den behövt ta emot allt sidovatten från gårdsplanen och grannen. Nu hade vi förra veckan en grävmaskin här som lagt en dränering utanför ridbanan utmed hela långsidan. Sedan har det dikats av för att förhindra annat vatten att rinna in på ridbanan. Efter det konstaterade jag att den blivit ganska packad och därmed har det kommit upp en massa sten. (för vi kört med pinnaharven). Suck..... Men så tre lass ny stenmjöl och sluta köra med pinnarna ner så var den som ny igen. Happy me!!! {#smileys123.tonqueout}

Såg ni inlägget från "ponnymamman" på sociala medier? Så himla exakt så som det fungerar att vara månskensbonde... Man hinner aldrig med......speciellt inte huset, det är verkligen en plats man trivs på men det är också då med skit lite här och var och småsaker överallt för ingen hinner plocka undan.

Nu ska det jobbas utomhus var lediga sekund, hagar ska mockas, staket ska fixas/lagas Det är roliga saker att ta sig an men den där tidspressen hela tiden. Då förstår ni jag längtar efter semestern, man kan gå och småfixa lite mest hela tiden.

Något som jag reflekterat över sista tiden:

Att varför en del envisas med att ha häst när man ändå inte har det där genuina hästintresset. Att ha häst är inte bara att åka till den ett par timmar om dagen och sen låta den stå där i sin hage/stall även om man är inhyrd som hyresgäst. Då tycker jag man lika gärna kan rida på ridskola eller kanske vara medryttare åt någon. Var tog engagemanget vägen som fanns förr?? Man tog med matsäck till stallet för man ville vara där länge (åtminstone på helgerna). Man iaktar sin häst och vill kunna ge den en stor hage, uppassning så den inte går med täcke när det är för varmt eller utan täcke om den fryser. Ibland har hästsporten blivit en så nonchalant egotrippad sport. Man har hästarna i små hagar, ibland utan gräs....jag verkligen avskyr sådan hästhållning. Står dom i mindre hagar så förväntar man sig åtminstone om daglig motion och kanske tom 2 ggr. För att inte tala om att man sitter och sms när man rider/longerar. Inte ens den stunden är hästen värd att få all uppmärksamhet?!?! Sjuk

Ikväll vankas det träning för mig. Det är allt en speciell känsla att träna, kanske välja med omsorg vilket schabrak man ska ha, lite extra kamning av man och svans osv. Ikväll ska vi glänsa jag och Lasse i ett nytvättat Mias schabrak, svart med rostorange passpoal och sedan matchande lindor. Har såklart ingen betydelse för ridningen men för mig har det, jag tycker det känns extra speciellt från att kanske som igår ha strykkappor på benen. Hjärta

I helgen ska sju tjejer träna tvådagars träning hos mig. Hjärta På kvällen går vi ut och käkar ihop och har ännu mer gedigen häst i fokus..... Detta är tjejer med en sund hästhållning och som sätter hästen före sig själv. Guld till er tjejer. Även många andra av mina elever och hästvänner har just ett sådant genuint hästintresse. Tur att ni/vi finns för en liten andel av hästbeståndet i alla fall.

Håll nu tummar och tår för fint väder i helgen när vi ska vara utomhus större delen av dagarna. Annars får det bli regnrocken på för kul ska vi ha oavsett.

Trevlig helg och ägna gärna en extra stund hos din häst och dess omvårdnad, det är ju ändå helg.

Kramen

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

30.01 | 16:47

Ja då, han har en liten ryttare som idag är ägare. 🤗

...
30.01 | 02:08

Lever han fortfarande?

...
26.05 | 19:45

Jag har inte fått mail än, vet inte om det är min telefon eller om jag råkat skriva fel adress? Jag vill jättegärna ha kontakt! :) pussar henne på mulen ikväll!

...
26.05 | 15:37

Jag har mer bilder på henne som unghäst om du är nyfiken. Jag har mailat dig, hoppas vi kan ha lite kontakt. //Carina

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS