Nya Hästbloggen

Sjukstuga igen....

Det är bara att bita ihop när man har djur....nåväl inte alltid som tur är. Men nu var det dax igen för vetrinärutgifter. Jeffe hade ätit sitt hö dåligt ett par dagar så började misstänka kolik. (fick ju det i november förra året) Så jag åkte hem och gick med honom i torsdags och tog tempen osv. Satte in honom i boxen en stund och då hade han lite betfor kvar i krubban. Han började då tugga mer som han hade något som satt i munnen. Ringde vetrinären som lovade komma på em. Hon hittade en lös kindtand (den främsta på höger sidan) samt skav högre upp mot kinden. Ville jag skulle boka tid till Slöinge för ev måste lösa tanden tas bort. Så dagen efter fick vi tid.

Var där i fredags och då konstaterades att han hade en fraktur på tanden längre in som orsakat skavet mot kinden. Den togs bort men sen valde vi att slipa ner den lösa tanden rejält så tuggmotståndet där blir mindre. Han tyckte vi skulle prova så här först eftersom att dra ut en kindtand är ett ganska stort ingrepp på en häst. Så hem med smärtstillande och Jeffe har ätit normalt nu dessa dagar med Metacam. Idag ska han inte få det mer så nu bara hålla tummarna att han ändå fortsätter äta problemfritt. Så med medicinen inräknat blev man 5000 fattigare på två dagar. Gråter

Maries häst Skrållan kom in med ett rejält balltramp igår efter att kutat av sig skon i hagen. Så ja....vad händer härnäst?! Oro och kostnader är inge kul..... Lasse känns btw lite hängig och jag känner inget konstigt när man rider men han vill gärna komma in och sova i stallet och vilken hade inte velat det i det här vädret och mörkret. Cool

Jag brukar låta hästarna vila ett par veckor innan jul men har en träning kvar och killarna har också några träningar till inplanerade med sina elever. Jeffe stod en del också när han blivit sparkad så han ska inte vila helt men Lasse tror jag skulle tycka det vore skönt med lite vila (och jag med såklart).

Annars är det stall och att smita in och gosa med barnbarnet Melker som gäller . Jag har massa städ och röj hemma på att göra listan men vet inte riktigt när och hur orken ska räcka. Jag vet att det blir jul och allt det där men man vill ju någon gång hinna njuta med, sitta ner och bara va i myset. Phu tror många känner som jag, och ibland känner jag att man borde få fyra veckor semester på sommaren och lika många på vintern för att orka med att ta vara på tiden och livet.

Lillördag kramar från ett regnigt Småland. Hjärta

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

30.01 | 16:47

Ja då, han har en liten ryttare som idag är ägare. 🤗

...
30.01 | 02:08

Lever han fortfarande?

...
26.05 | 19:45

Jag har inte fått mail än, vet inte om det är min telefon eller om jag råkat skriva fel adress? Jag vill jättegärna ha kontakt! :) pussar henne på mulen ikväll!

...
26.05 | 15:37

Jag har mer bilder på henne som unghäst om du är nyfiken. Jag har mailat dig, hoppas vi kan ha lite kontakt. //Carina

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS