Nya Hästbloggen

Dåligt flyt....

Känns som det inte riktigt flyter på med hästarna just nu. Jeffe däremot är i och för sig snart ohalt så det är väl bara att jag inte riktigt får tiden att räcka med att hinna skritta honom som jag borde.
Sedan fick han också någon konstig fällningsfas där han fällde så mycket att han nästan blev pälslös på halsen. Givetvis ringde jag ut en vetrinär som inte trodde det var något allvarligt mer än att många hästar varit i obalans med fällning efter en sommar med ganska lite solljus. Vi gav honom dock B-vitamin i sprutform i fem dagar och pälsen kom fint tillbaka och han ser fin ut för övrigt. Hjärta

Lasse fick ofrivillig vila efter jag färdärvade mig i ryggen inför våra Nationella Tävlingar på klubben. Jag skulle desinifiera boxar på egen hand trodde jag för att spara tid. Så upp med tanken på ryggen och pang gick selen sönder och då envis som man är väljer jag att ha den stående på golvet. Så i en otroligt dålig arbetsställning står jag krokigt och pumpar och sprayar 23 boxar tills det sa PANG i ryggen..... Så kunde jag inte rida på två veckor. Led genom en hel helg som tävlingsledare och med så härliga duktiga klubbkamrater så fick vi massa eloge för våra tävlingar. Jag hade också lyckats skrapa fram en del fina hederspriser så det var extra kul att kunna dela ut dessa.

Lasse har därför inte gått optimalt utan linats, ridits av elever och i fredags kunde jag träna själv med honom för Catrin. Sitter dock inte ner i traven ännu men det är roligt vara på G igen. Utan ridningen så är det inte så kul med hästarna.

Sen har ju mörkret gjort att man är begränsad. Varit många turer med belysningen till ridbanan då riktigt bra armaturer kostar skjortan.......Ska få en idag som vi ska prova om den blir tillräcklig tillsammans med två mindre. Så till helgen har jag förhoppningsvis belysning tillräcklig för att kunna rida även kvällstid. Jippi!!!

Lasse blev klippt i måndags av en fd elev Hanna B. Jag valde spara benen den här vintern eftersom jag känner det dels skyddar lite och inte blir lika kallt. Efter Hanna varit och klippt så ångrar jag dock att vi inte tog benen. Lasse är så fint klippt som en tävlingshäst, hela huvudet och öronen och kroppen då. HjärtaHjärta

Maries hästar: Rialto har varit på återbesök för sin sena hos systrarna Olsson. Den var på förbättringsvägen så han har fått börja skrittas. En söt prins det där som man bara älskar. Skrållan är fin och rids kontinuerligt av Maries medryttare. Hon fick vara med på en lektion med elev för mig en dag i helgen. Cool

Utomhusträningarna har nu avtagit en del och jag tänkte erbjuda lite träningar nu med det sista för snart blir det kallare och bistrare att stå utomhus hålla lektion.

Det är mycket man vill och önskar på gården men ork, pengar och tid gör att man får acceptera att skynda långsamt... Och det är nog på ett annat sätt också bra för att som många andra gör bränna ut sig och inte hinna njuta av livet medans det passerar kan ju knappast heller vara tanken.

Nu ska vi ladda om för att genomföra ett KM den 12 november så kom och rid. Vi kommer i år att köra det i LB klass.
Ha en skön helg som snart stundar, jag ska ha lite elever och fix på gården!! Gilla

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

30.01 | 16:47

Ja då, han har en liten ryttare som idag är ägare. 🤗

...
30.01 | 02:08

Lever han fortfarande?

...
26.05 | 19:45

Jag har inte fått mail än, vet inte om det är min telefon eller om jag råkat skriva fel adress? Jag vill jättegärna ha kontakt! :) pussar henne på mulen ikväll!

...
26.05 | 15:37

Jag har mer bilder på henne som unghäst om du är nyfiken. Jag har mailat dig, hoppas vi kan ha lite kontakt. //Carina

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS