Nya Hästbloggen

Hösten är här!

Jag är ingen höstmänniska pga mörkret jagar oss i hälarna. Det märks att det kommer snabbt med, blir mörkare och mörkare tidigare på kvällarna. Sen om det fått vara soliga fina höstdagar så klart att den höga luften och dom vackra färgerna överväger en del men nej......avskyr mörkret. Börja få lite panik nu att få upp åtminstone en armatur i padocken så man kan rida om kvällarna. Sedan blir jag enormt trött av mörkret och det verkar som det blir mycket av det i höst....Redan jättetrött och då har vi precis kommit in i september.

Jag har ju tagit bort en kväll på ridskolan och det måste jag säga har gjort mycket för min inre stress. Jätteskönt att kunna ha den kvällen som en "vanlig" kväll och en dag till att ägna åt mina egna hästar hemma. Även om någon elev bokar ibland någon kväll så hinner jag med att rida själv också. Helgen som gick så gjorde jag en ny hage som egentlilgen sedan ska sättas ihop med hagen jämte så den blir större. Men nu var gräset i båda dessa hagar så återhämtat att vi kunde låta hästarna beta där bredvid varandra. Däremot har våra hästar druckit nästintill ingenting om dagarna i hagen OsäkerFattar inte varför, dom dricker mycket inne men den mest logiska förklaringen borde vara att dom får i sig genom gräset.....eller?! Tyvärr så fick Rialto kolik i söndags och det kan mycket väl vara så att orsaken var uttorkad..... Helsingborg nästa för Linn (fodervärd) och Marie som äger honom. Igår kom han hem den lilla godingen igen, betydligt piggare än när han for Ler.

Det märks också att hästarna nu sätter päls och på Lasse märks det väldigt kan jag säga. Han måste klippas i helgen får se om jag drar igång med det även om min privata klippare inte är hemma (Anton och Marie). Killarna går 1-2 lektioner i veckan hemma och det är så roligt att äntligen kunna få rå över sin egna tid på sin egna ridbana. Vi har oerhört mycket kvar att göra på gården men det får bli ett långtidsprojekt när man inte har pengar att kunna göra allt på en gång som kanske en del kan. Viskar

Vi har fått ta del av en jättefin film från kursen som Karolins sambo Marcus gjort. Jag ska lägga en länk här för er som vill in och kika.

Vi har fått troll på gården Vinkarmen det är inte så illa som det låter. Jag har fått en ide nu när vi har fått lite karlhyggen runt knutarna att skaffa små troll som ska bo på en del avverkade stubbar. Så håll ögonen öppna.

Nu ska jag ge mig ut i stallet och se om jag "orkar" rida eller det blir att ta mig en fuskkväll {#smileys123.tonqueout}

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

30.01 | 16:47

Ja då, han har en liten ryttare som idag är ägare. 🤗

...
30.01 | 02:08

Lever han fortfarande?

...
26.05 | 19:45

Jag har inte fått mail än, vet inte om det är min telefon eller om jag råkat skriva fel adress? Jag vill jättegärna ha kontakt! :) pussar henne på mulen ikväll!

...
26.05 | 15:37

Jag har mer bilder på henne som unghäst om du är nyfiken. Jag har mailat dig, hoppas vi kan ha lite kontakt. //Carina

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS