Nya Hästbloggen

Kurs i helgen

Då var det dax.....den årliga dressyrkursen går av stapeln. Det är tio ryttare som ska rida, umgås och må bra i tre dagar med sin älskling, hästen. Jag har själv drabbats av en enveten förkylning så jag har själv fått hålla mig borta från ridningen en vecka. Däremot har jag asat mig ut och tittat när dom andra rider och det är alltid lika mysigt. Det är alltid fullt snurr i mitt huvud på framtida projekt osv men även nu till kursen, övningar, det som ska fixas, lite lek och spex till kvällen mm.

Terminsstart med på måndag för de som ska träna kontinuerligt i Sickinge inomhus men även för några tjejer som ska träna var tredje vecka på Stall DressCes hästar. Hoppas vi får en fin höst så att utomhusträningarna kan fortgå länge.

Man känner att det är höst som droppar in. Luften är hög och klar, kvällarna och nätterna är väldigt mycket kallare, sett gula löv på träden, insekterna har avtagit. Jag har egentligen inget mot de olika årstiderna men mörkret........det är tungt. Att det är mörkt när man åker till jobbet och mörkt när man åker hem. Det projekt som ska till gällande padocken innan vintern är lyse. Vi kommer börja med någon stolpe och lysarmaturer riktade på två håll. Har skaffat ytterligare tre stolpar så vi får se om vi sen får "bygga ut" efter hand med fler armaturer. Vi måste också täcka kanten med jord så inte regnvatten från gårdsplanen rinner till padocken. Vallen på kortsidan ska snyggas till och sen gör vi uppehåll med padock projekt för detta året. Är så tacksam att jag har egen ridbana men som vanligt tar det ganska lång tid för mig att låta det smälta in. Ja vi ska också skaffa lite bommar och hindermaterial, men blir kanske när den gravida svärdottern ska börja rida igen efter mitt lilla barnbarn kommit till oss. Hjärta

Jag har mycket att stå i så mitt huvud snurrar runt lite i vad som ska ordnas, styras upp osv. Vi har bla en nationell tävling på klubben nu i slutet av september. Vi vill ordna något i utbildningssektionen till hösten och vi ska införskaffa speglar till ena ridhuset. Just nu vet jag inte riktigt hur jag ska vända mig för jag känner inget jättestort stöd i att få hjälp med detta..... hm var är alla när man frågar efter hjälp?!?!

Hästarna, Jag tycker killarna har varit fina och fräscha i sommar. De har inte sovit ute så mycket men några omgångar har det blivit. Lasse blir tyvärr ganska stel och trött av att sova ute.

Förra måndagen var min sista hellediga måndag då träningarna på ridklubben börjar igen. Jag åkte till Växjö och njöt av egentid samt handlade en del priser till helgens bravader. Det är sååå skönt att bara vara själv ibland, jag är egentligen mellan varven en ganska stor ensamvarg. Tycker om lugnet och att inte prata med någon än med mina hundar, katt och hästar. Sen skulle det ju säkert vara riktigt tråkigt i längden att aldrig träffas med någon så jag tänker att det är skillnader som gör att man uppskattar det som är i stunden.

Ha en mysig helg och håll era tummar att vädrets makter är med oss under kursen i Visslaryd.

Kram Hjärta

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

30.01 | 16:47

Ja då, han har en liten ryttare som idag är ägare. 🤗

...
30.01 | 02:08

Lever han fortfarande?

...
26.05 | 19:45

Jag har inte fått mail än, vet inte om det är min telefon eller om jag råkat skriva fel adress? Jag vill jättegärna ha kontakt! :) pussar henne på mulen ikväll!

...
26.05 | 15:37

Jag har mer bilder på henne som unghäst om du är nyfiken. Jag har mailat dig, hoppas vi kan ha lite kontakt. //Carina

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS