Nya Hästbloggen

Poff....fem veckor senare.

Verkligen så det känns....Varför går tiden så snabbt när man blivit äldre?

För att först ge er den utlovade rapporten om padockbygget. Nu är den klar, sånär på staket, belysning och att en vall ska snyggas till. Det var lite motvind emellanåt då vi dels stötte på berg i ena änden och sen låg stockhögarna kvar i andra. Så var för mig att besluta tre meter kortare bana eller utan vall. Blev kortare bana då jag anser att vallen har en viktig funktion. Den gör att det känns mer inramat och att det skyddar mot ljud från bilar som kör förbi på vägen. Banan blev då 30 meter bred och 52 meter lång. Sedan behövdes den byggas upp rejält och vi hade på så vis tur som kunde ta fyll i från vår sommarhage. Då kom den svenska sommaren och hälsade på regn regn regn. Så när dumpersen skulle frakta fyllet från hagen till padocken så blev det rejält uppkört men det var på vår egen skogsväg som tur var. Nu har det faktiskt redan "läkt" ihop fint och man måste säga att naturen har förmåga att reparera sig fantastiskt. Sen kom tredje incidenten.....Vägen som lastbilen kör på dvs vår byväg gav vika på ett ställe. Och givetvis hann en "käring" köra där med en låg bil så hennes bil gick sönder. Lars var snabbt på plats och kunde platta ut bulan som uppstått och så var den körduglig igen. Men nu har vi vår ridbana....mångas drömmar att ha och en otrolig känsla att slippa hyra in sig hos någon annan.

Banan som då har stenmjöl 0/4 som toppskikt ger en bra svikt och är inget tungt för hästarnas leder/sener. Gilla

Semestern gick åt mycket till arbete med padocken men jag har också haft en del träningar. Jag har hunnit med Ullared och sen i förra veckan Falsterbo. I år hade vi husvagn så nu har man blivit bortskämd så tälta nästa år blir inget alternativ. Det blev lite shopping som vanligt och jag har investerat i mitt första handgjorda ridspö. {#smileys123.tonqueout} Vi hade rätt tur med vädret och tre av fyra dagar inne på området hade vi soligt och härligt väder. Sista dagen bjöd på regn och det var inte lika mysigt. Sen är det skönt komma hem och vara lite extra inspirerad av alla fina hästar och ritter. Det som varit extra kul i sommar är att Anton har tagit upp ridningen igen. Han har så lätt för det och kunde bara sitta upp och rida skolor, byten och förvänd lätt som en plätt på vår fina Jeffe. Hjärta

Vi har skurat nästan hela stallet klart, jag har en box kvar å den är tänkt att ta itu med i helgen som kommer.

Sommaren har också inneburit massa god mat, fika och gotte så nu måste jag försöka ta tag i de där kilona som pekat åt fel håll sista tiden.....Att det ska vara så svårt att hålla en vikt man trivs med. Kämpa på med det ni har att förändra och håll tummarna att jag lyckas med mitt.

Kramizar Carina

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

30.01 | 16:47

Ja då, han har en liten ryttare som idag är ägare. 🤗

...
30.01 | 02:08

Lever han fortfarande?

...
26.05 | 19:45

Jag har inte fått mail än, vet inte om det är min telefon eller om jag råkat skriva fel adress? Jag vill jättegärna ha kontakt! :) pussar henne på mulen ikväll!

...
26.05 | 15:37

Jag har mer bilder på henne som unghäst om du är nyfiken. Jag har mailat dig, hoppas vi kan ha lite kontakt. //Carina

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS