Nya Hästbloggen

Vilket väder

Oj vilken sommarvärme vi fick i slutet av maj. Det har varit så skönt efter att vi längtat efter våren. Sen är det ju som alltid att man behöver lite omväxling, eller är det bara för vi förväntar oss det vädret i Sverige kanske.

Vi håller på för fullt och avverkar skog på gården. Det var så dags då inget gjorts eller tagits om hand i dessa skogar sedan Gudrun härjade. Det är givetvis skrämmande med den nya skepnaden som tagit form men trots mer blåsigt så får vi också mer ljus och sol på gården. Sedan ser jag hästarna och stallet även från "villan" vilket är mysigt. Nu håller dom på att skota ut stocken och i slutet av veckan lägga upp riset i "stack". Inte nog med all rörelse och lastbilar och maskiner så skulle grävmaskinen kommit också den här veckan för att påbörja padocken. Ha ha! Men som meddelade att dom blir en vecka senare och då hann vi få bort lite av stocken där han behöver kunna gräva. {#smileys123.tonqueout} Det är med stor spänning och en aning nervöst som jag inser att vi ska få en egen padock på gården. Man är ju livrädd att den inte ska bli bra osv. Jag och Lars var runt på fyra ställen i söndags och tittade på andras padockar. Vi kommer göra enligt konstens regler med dränering, matta osv. Sen kommer man till det kruxiga som är mitt avgörande......Vilket toppskikt?! Vilket staket?! Hur fixar vi lysstolpar? Vad gäller underlaget så tror jag att vi börjar med att rida på stenmjölet tills jag vet att den fungerar och tills jag bestämt mig. Måste få tid att ringa sedan om det andra, kolla priser och alternativ. Vet lite hur jag vill ha det men sen är ju det också en kostnadsfråga och vad man får tag på. Så har någon sex st lyktstolpar får ni gärna höra av er Vinkar.

Hästarna mår bra, killarna börjar bli gamla 19 och 15 år nu. Bästa årstiden för Lasse som blir rund och fin i hull och päls på sommaren. Jeffe är ju dammkänslig och hostar alltid av hö på sommaren så jag får vattna en del givor. Han skulle behöva sova ute utan att äta hö men tyvärr så har ju gräset växt väldigt dåligt och vi har dåliga bete att vänta den här sommaren. Ridmässigt tycker jag dom sköter sig och vi varvar arbete på banan med skogsridning, asfaltsskritt och longering. Sen har dom sina vilodagar också så jag tror och tycker vi håller en jämn nivå för dom att hålla sig fräscha på. Hittade lite smågallor på Lasse igår så får ha lite koll.....kan vara gräset som dom ändå såklart pillar i sig nu om dagarna.

Terminen på ridskolan går mot sitt slut och jag påminde mig själv om att jag har ungefär 23 utvärderingar att skriva dom närmsta tio dagarna. Gäller att sätta sig redan till helgen lite med det. Sommareleverna tränar och vi har haft underbart väder än så länge.

Jag har skurat mina fodertunnor och tänker rikta in mig på sommarstäd och skurning av stallet på min första semestervecka.

Ha en skön helg och Nationaldag på tisdag.

Kram Carina

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

30.01 | 16:47

Ja då, han har en liten ryttare som idag är ägare. 🤗

...
30.01 | 02:08

Lever han fortfarande?

...
26.05 | 19:45

Jag har inte fått mail än, vet inte om det är min telefon eller om jag råkat skriva fel adress? Jag vill jättegärna ha kontakt! :) pussar henne på mulen ikväll!

...
26.05 | 15:37

Jag har mer bilder på henne som unghäst om du är nyfiken. Jag har mailat dig, hoppas vi kan ha lite kontakt. //Carina

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS