Nya Hästbloggen

Livet på en pinne

Livet på en pinne.....det är så att ha djur att ibland skadar dom sig och just vad som hänt här. Vi trodde Jeffe haft näsblod på natten vilket ju inte är så ovanligt om dom frustar till rejält. Men hittade sedan att han hade två tänder i underkäken som var "vikta" utåt Gråter Så efter letat genom i boxen så kan jag gissa mig till att han bitit om kanten där gallret slutar eftersom vi valt ha en bit öppen. Fått under två tänder i den lilla ca 4 mm springan och fastnat, dragit till uppåt och japp två tänder av. Det blev vetrinärklinik, röntgen och borttagning av dessa två lösa tandbitar. Pencilin och smärtstillande i en vecka och spola såret i munnen varje dag. Det har nu gått en vecka och vi börjar hitta taktiken på slang och hästgap samt att jag inte blir helt nerduschad och rinnande vatten utmed armarna på insidan av kläderna. Galen

Stackars lille Jeffe varit vid väldigt gott mod hela tiden och kunnat äta eftersom dom tuggar maten längre in i munnen. Sista 2 dagarna har jag däremot tyckt han varit lite nedstämd så tror han upplever det lite jobbigt trots allt. Behöver få komma ut och ridas igen med så ska låna en kompis hackamore så vi kan ut och lufsa i helgen. Hjärta Återbesök nästa vecka och hoppas då att allt ser bra ut så han slipper opererera ut även rötterna till dessa tänder.

Lasse och jag har inte varit i ridhuset denna veckan utan försökt att rida hemma, i skogen och på fältet. Hm......inte samma stjärnstatus på honom där tyvärr. Blir väldigt spänd, laddad på ett sätt som gör att han spänner emot i kroppen och vi har inte varit helt överens. Igår på vår skogstur satte jag inte så jättehöga förväntningar dvs krav på Lasse och vi tog oss runt skogsrundan med någorlunda känsla. Visserligen bara skritt och trav men hoppas ikväll att ett av fälten ska fungera till lite mer galopparbete. Tänkte jobba skolor i galopp och förvänd galopp. Hur ser er ridplan ut för dagen?

På lördag är det årsmöte på klubben med ryttargala. Jag kommer inte gå på festen hm, lite fegt men det var klänning som klädkod och jag i klänning......Nej det sker inte ofta, kanske någon gång till jul med endast familjen som vittne. CoolGillar inte att andra ska bestämma vad man ska ha på sig....så där är jag en riktig surtant.

Vi har fått känna på sol och plusgrader på dagen nu två dar i sträck....och fy vad jag längtar till våren, det känns så mycket lättare, ljusare och gladare så fort vi får det lite klart och soligt. Det har varit lite motgångar nu på gården med traktorpunka (två nya däck till traktor kan jag säga är inte så där sketbilligt) stopp i avlopp så där kommer väl snart saftiga räkningar. Vetrinärräkning och ja ni ser.......och så ska jag själv till tandläkaren om ett par veckor och DET är ju inte gratis det heller precis. Ibland önskar man att man inte hade så dyr hobby, stort och mycket byggnader och maskiner men samtidigt är det det som också ger livskvalité. Jag tänker ibland på dom som har många djur, ja men helt statisktiskt så borde man ju också drabbas oftare av just vetrinärkostnader osv. Så skriver dom att dom drabbats igen och igen men så är det menar jag ju fler bilar jag har ju större risk finns att jag råkar ut för en och annan reperation, inte konstigt elle?! Finns mycket som ska planeras och då pratar jag om flera års planering på vad som ska åtgärdas på gården. Vi jobbar, är ej unga längre och har inte det driv som kanske en del andra har. Men jag försöker njuta under tiden och sedan när det kommer en liten förbättring i taget så blir man ju också väldigt glad och tacksam över det. Som förra veckan då köpte jag tre skolådor till stallgången, nu har vi våra ryktsaker däri, så praktiskt. Jag och Marie velade om färgen på lådorna men blev vita vilket visade sig var helt rätt, flyter in bättre i miljön eftersom väggen är vit/äggskalsvit. Jag har många sådana planer på stora projekt men såväl små som förgyller och underlättar i vardagen.

Just nu är det oftast tomt på helgerna och det är bara lugnet före stormen för sen drar utomhussäsongen igång och det blir att åka hålla träningar. Så boka om ni vill att jag kommer förbi och då är det ungefär varannan helg som jag tänker vara iväg hålla bortaträning. Hemma håller jag en gång i månaden fram tills vår egen padock står färdig sen går det boka oftare. Gilla

Nu ser vi våren an och sol, värme och plantera nya blommor är något som jag redan nu fantiserar om. Ha en fortsatt skön vecka och helg. Hjärta

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

30.01 | 16:47

Ja då, han har en liten ryttare som idag är ägare. 🤗

...
30.01 | 02:08

Lever han fortfarande?

...
26.05 | 19:45

Jag har inte fått mail än, vet inte om det är min telefon eller om jag råkat skriva fel adress? Jag vill jättegärna ha kontakt! :) pussar henne på mulen ikväll!

...
26.05 | 15:37

Jag har mer bilder på henne som unghäst om du är nyfiken. Jag har mailat dig, hoppas vi kan ha lite kontakt. //Carina

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS