Nya Hästbloggen

Äntligen snart januari slut

Anledningen är bara att våren nu kommit ett steg närmre. Ler Januari har gått i en rasande fart ändå, hästarna har kommit igång nästan helt. Varit lite svårt att rida sista taget då det blev barmark och fruset. Jag har tränat en gång för Catrin och har träning för Mia på lördag. Träningen i fredags gick över förväntan superbra Gilla Lasse var nästan ovanligt mjuk i kroppen och känslan var bra. Sedan har det tyvärr varit sämre med den varan i veckan, varit i ridhuset och försökt rida i ytterkanten på padocken hos grannen. Han har varit lång och tung i handen, även varit lite loj i stallet så man grunnar hit och dit var det kan vara......allt från magen, annaplasma till ont någonstans. Igår efter ridpasset gick jag genom honom och jag kunna märka att han har lite ont i ryggen. Kanske träningsvärk, han står också väldigt mycket stilla i hagen och så kanske inte ridningen blir helt kontinuerlig ännu.

Eleverna har kommit igång en måndag nu och dom var alla taggade och hästarna väldigt fina efter att fått gå på lite halvfart. Vi har också hunnit med ha en kom igång kurs i Ryssby där åtta elever trimmade på superfint.

Jag har ju kommit till insikten att jag egentligen vill sälja Lasse till någon som verkligen kan ta han för den han är. Hjälpa honom hålla igång sin stela kropp men ändå inte kräva kanske mer än han har kapacitet för. Jag själv vill nog få ut lite mer i mikrodeltaljform än vad som känns rätt att kräva av honom. Sen är det ju så att jag också gärna vill ha två hästar och Jeffe blir ändå 19 i år så då står jag här nu och grunnar på hur jag ska göra. Kommit fram till att prio ett är en egen ridbana, så det får komma först och så får vi sen ser hur det blir med Lasse osv.

Något som retar gallfeber på mig är när ryttare sitter till häst och sms, surfar eller you name it!!! Jag tar också bild ibland på min häst men det handlar om fem sekunder och sen ger jag hästen all min tid utöver det. Finns ryttare som kommer och rider förbi vårt med mobil i näven och musiksnäckor i öronen!!!!!!!!!!! Hör man då om det händer något eller någon ropar? Härmodagen red en sådan ryttare även omkring i ridhuset och hade mobilen uppe varenda skrittpaus. Så oerhört nonchalant mot dom andra ryttarna som red omkring och tom ett par ponnyer som hoppade. Nu har jag föreslagit till ridklubben att införa mobilförbud till häst vilket jag hoppas dom nappar på, både ur säkerhetsaspekt men också hur man beter sig mot sin häst och andra i sin omgivning.

Hästarna har verkligen mått bra på hösilaget vi i vinter köpt av Kastebergsgård. Hållt hullet, fina i pälsen, dricker bra. Jeffe har fallit ut lite nu senaste månaden, jag har också hittat bölder bak under hans svansrot så är lite orolig att han har metastaser och att han kanske succesivt får problem på ålderns kant. Min lille Prins Hjärta

Alla älskar såklart sina hästar men jag måste säga att jag är så lycklig över våra fyra i stallet. Just att det är så sympatiska individer man ska ändå hantera dom , le till och från hagar, fodra osv. Ingen som krubbiter eller har andra olater, nja....två gnager ibland på väggen Arg blir bättre när ljuset kommer och dom får vara ute längre på kvällarna.

Jag kämpar på med min diet, har som mål att totalt minska 20 kg och jag har 7 kg kvar. Kan verka enkelt men dom sista är svårast. Jag har hittat en metod som funkar för mig, den heter Team Wellness. Det innebär också att jag nu i januari kör min andra cellreset och då får man lite skjuts med motivation och viktnedgång som gör att man blir taggad att fortsätta. Sen har jag svårt med disiplin så mot slutet av hösten började jag fuska allt mer och till slut började gå upp lite igen. Men då tog jag nya tag i januari så nu har jag varit sockerfri i två veckor och inte heller ätit kolhydrater, grädde eller något som hindrar min ämnesomsättning. Det som är bra med den här dieten på sikt är att man sedan kan unna sig godsaker någon dag i veckan men att med programet och hur man ska äta tar tag i det på en gång och ger kroppen möjlighet att bränna vidare. Jag tänker att för varje ny cellreset så får jag en påminnelse om grönsakernas betydelse och hur jag ska äta för att behålla min vikt. Sedan är det också så att man genom detta program känner sig piggare, får bättre lab värden överlag och värk och magproblem är inte lika påtagliga. Cool

Hoppas ni och hästarna mår bra och att ni blir allt mer taggade att vara igång med er ridning för snart kommer VÅREN!!!!!!!

Kram Carina

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

30.01 | 16:47

Ja då, han har en liten ryttare som idag är ägare. 🤗

...
30.01 | 02:08

Lever han fortfarande?

...
26.05 | 19:45

Jag har inte fått mail än, vet inte om det är min telefon eller om jag råkat skriva fel adress? Jag vill jättegärna ha kontakt! :) pussar henne på mulen ikväll!

...
26.05 | 15:37

Jag har mer bilder på henne som unghäst om du är nyfiken. Jag har mailat dig, hoppas vi kan ha lite kontakt. //Carina

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS