Nya Hästbloggen

Dålig sista v 2016

Både jag och Lasse har mått dåligt sista veckan på året. Började med att jag rök på en hejdundrande förkylning och fast jag kämpade fick jag till slut ge upp och bli hemma två dagar från jobbet innan nyår Näsan rann och även ena ögat så man kände sig inte så särskilt pigg här hemma. Jag passade på att avmaska hästarna och tyvärr dagen innan tänderna skulle göras. Kom en jättetrevlig och duktig veterinär och vaccinerade och fixade tänderna. Saken var att när sederingen började släppa på Lasse gick hans tarmar antagligen i stand by läge för han började skaka och skrapa med hoven och jag hörde inga tarmljud 😱. På med tjockare täcke, ut och gå och även lite longering efter en stund. Han fick igång svaga tarmljud och slutade skaka..... Nästan så jag började istället,  dålig och fick masa mig ut o kolla honom den natten. Likaså ut på tur med honom nyårsafton för att hjälpa till ha magen igång. Men samtidigt som min förkylning lagt sig är Lasse piggare igen och ikväll när jag fodrade sitt vanliga jag "hit med maten tecken" innan det kom i krubban.

Nu kommer en igångsättningsvecka och Lasses päls ska rakas igen. Jag och Marie pratade om att man tappar stinget och suget efter ridningen den här tiden. Nu ska det frysa med så sätter en del käppar i hjulet för ridning på hemmaplan. Men nu måste vi igång och det är ju roligt när man kommer in i strukturen igen och så får man energi tillbaka istället för som nu soffan och kränga onyttigheter. 🙈 

Mina Ridgrupper för vårterminen är fulla ock det är roligt. Jag ser fram emot 2017 och att vi sakteliga fortsätter med våra projekt. Det går inte fort men då får man glädjas åt nya saker då och då.

 

Jag följer en del utländska ryttare på Instagram och lagt märke till en ryttare där hästarna bara har tillgång till små rast hagar nu på vintern och det vet jag förekommer men dessa var i minsta laget 😞 blir så ledsen att djur runtom i världen ska behöva ha så dåliga förhållande. Kommer troligen avfölja henne imorgon men vill se först vad hon svarat på mina frågor.

Ska sova nu och hoppas kroppen tillåter en liten skogstur på Jefferson imorgon. 

God Natt 😴 

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

30.01 | 16:47

Ja då, han har en liten ryttare som idag är ägare. 🤗

...
30.01 | 02:08

Lever han fortfarande?

...
26.05 | 19:45

Jag har inte fått mail än, vet inte om det är min telefon eller om jag råkat skriva fel adress? Jag vill jättegärna ha kontakt! :) pussar henne på mulen ikväll!

...
26.05 | 15:37

Jag har mer bilder på henne som unghäst om du är nyfiken. Jag har mailat dig, hoppas vi kan ha lite kontakt. //Carina

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS