Nya Hästbloggen

Balans

Oj oj gjorde nyss ett megastort blogginlägg men råkade lämna sidan utan att spara!! GråterSå ska försöka nämna något om allt men kanske inte blir lika långt ändå.

Balans...betyder väldigt mycket men det jag syftade på främst var balans i tillvaron. Själv känner jag att jag är så i balans med att jobba 75% i Psykiatrin och så ungefär 20% med mitt egna som dressyrtränare. Jag är helt ledig från psyket måndagar och slutar en timme tidigare tisdagar och torsdagar. Sedan har jag egna elever på ridklubben måndagar fem timmar och två timmar på ridskolan torsdagar. För mig är det fantastiskt att få jobba med två saker som man gillar så mycket. Hjärta Sedan gäller det ju såklart att ha balans i livet i allmänhet. Jag har två hästar att hålla igång och är så tacksam att jag har min medryttare Anna som rider en häst två dar i veckan. Jeffe som lätt får överansträngning av för hårt arbete rids i regel 4 pass i veckan, Lasse går ungefär 5-6 pass i veckan. Jag rider aldrig två hästar själv på vardagarna vilket är skönt för stallskötseln tar ju också sin lilla tid.

Jag tänker att har du hittat en struktur och en balans med din vardag så får du lättare att hålla balans i ditt mående och i din kropp. Annars bör man absolut se över sin situation och göra förändringar. Det är väl här som avgör att en del människor drabbas av utbrändhet. Det gäller att prioritera rätt och inte köra på i ulltofflorna utan att se över sitt liv med jämna mellanrum. Jag bokar till ex in i min almenacka ibland "tom helg" för att känna att jag kommer i fas med saker hemma som kanske jag aldrig har tid att utföra under veckorna. Sedan ska ju tilläggas att jag har en sambo som ställer upp och står mycket för marktjänsten i vårt hus i veckan.

Sedan gäller det att känna att man får till sin kväll med hästarna, att det inte blir ett himla stresspåslag för ofta gör man inget snabbare för det utan istället känna en inre harmoni i det man gör. Då tror jag också att det blir mest kvalitativt. Så hur planerar ni er vecka? Vi planerar hur vi rider våra hästar vecka för vecka. Jag planerar in mitt ridpass ofta på morgonen eller kvällen innan. Vad som ska jobbas med och vilka övningar jag kan tillgå att använda. Sen planerar jag ju in matchning av schabrak, lindor osv också men det är ju lite överkurs. Ler stort

I söndags var jag med två av mina elever tillika vänner på Clinic hos min vän Milla som bor på ostkusten. De hade Kristian Von Krustenstierna där, vilken jag varit på clinic en gång innan. Att se andra ryttare rida är så inspirerande och roligt och även om man inte vill ta med sig alla råd och tips så kan man plocka till sig sina egna godbitar till sin egna filosofi. Det jag tar med mig mest från den här clinicen är uppvärmningsfasen, dels till min egna ridning med Lasse som här är väldigt svår då han gärna vill vara lång, hög och vinglig. Kristian förespråkar att rida med något bakåtdragna armbågar, vilket jag kan se fördel med på vissa hästar och Lasse är en typisk sådan. Hästar som knäpper av och inte vill vara bakifrån till handen ser jag inte att man rider med den armställningen. Jag tar också med mig hans sätt att förklara hur energi och tempo hänger samman, vilket många ryttare har svårt för. Dom lyckas få energi genom att höja tempot men man måste även kunna få hästen i ett mindre tempo utan att förlora energin. Kristian visade här tydligt med händerna i metafor av energistapel och tempostapel. Gilla

Sedan tar jag med mig känslan av att se så fina hästar in action och speciellt en 7 åring blev vil väldigt förtjusta i. Efteråt blev det shopping i gårdsbutiken {#smileys123.tonqueout} Köpte två tröjor till mig själv, en ryktborste, ett dressyrspö och ett pikeur pannband. En rolig utflykt som jag är glad jag följde med på, trots det stod tom helg i kalendern. Ler stort

Så i måndags skulle jag rida Lasse enligt den "tyska" armbågsstilen och såklart gav det god effekt på hästen. Däremot kände jag mig ganska låst i axlarna och inte alls så avspänd som K påstod man blev. Galen Men ska prova några gånger till så får vi se. Viskar

Igår red jag Jeffe i padocken (går inte rida i skogen nu pga alla älglöss). Planeringen löd, övergångar!! Jeffe som gärna försöker fuska i dom trodde han fick bli lång och dra i mig utan att bära sig bak. Shi fick han för den här tanten ger sig inte i första taget. Så efter lite småblandade protesthopp på stället så var han riktigt fin och i alla varianter. Skritt-Trav-Skritt, Trav-Galopp-Trav, Galopp-Skritt-Galopp osv. Därefter så kände jag på lite trav och den var mer power än jag känt på länge. Galen Då blir man lycklig! Skritt en runda i sommarhagen sen lite avtvättning på svettfläckarna och pyjamasen på.

Nästa helg blir det clinic på Strömsholm med Carl Hester. Vi är fem tjejer som bilar upp dagen innan och det ska bli jättekul. Jag har varit på clinick för honom en gång innan och det ska bli roligt att se upplägget den här gången.

Sedan håller vi på att gör den fjärde boxen färdig till Maries nya häst. Vi har nu höjt taket (innertaket) och jag tror att den kommer bli klar under nästa vecka. Den blir bara provisorisk över vintern så får vi göra den med teglet osv sen till våren/sommaren när hästarna kan gå ute. Ska bli skönt för Marie ha båda sina hästar hemma och inte behöva åka mellan även om det bara är någon km iväg. Jag tycker också att det ska bli kul att få ha Rialto hemma hos oss och man känner man har mer koll på läget då. Svårt vara inackorderad när man har sitt egna och van att göra så som man själv vill och tycker.

Ikväll ska Lasse jobbas på banan. Vi ska rida bitar ur LA och MsvC program. Framförallt förvänd galopp, uppridning till halt, skänkelvikningar. Men först ett uppvärmningspass där han ska vara riktigt låg och rund. Givetvis är matchningen redan planerad ikväll kör vi mörkblått schabrak, däremot lindorna vet jag inte hundra ännu. Vad ska ni rida ikväll?

Ha en bra lillelördag denna onsdagkväll Kärlek

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

30.01 | 16:47

Ja då, han har en liten ryttare som idag är ägare. 🤗

...
30.01 | 02:08

Lever han fortfarande?

...
26.05 | 19:45

Jag har inte fått mail än, vet inte om det är min telefon eller om jag råkat skriva fel adress? Jag vill jättegärna ha kontakt! :) pussar henne på mulen ikväll!

...
26.05 | 15:37

Jag har mer bilder på henne som unghäst om du är nyfiken. Jag har mailat dig, hoppas vi kan ha lite kontakt. //Carina

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS