Nya Hästbloggen

Hästarna fina

Det går inte sticka under stol med att hästarna är fina att rida nu när dom sover helt inne igen. Det tar på dom att sova ute, våra hästar är inte uppfödda att vara ute året om. Det innebär att dom känner sig inte helt trygga på natten och kan slappna av som dom behöver. Väderomslagen som vi har tar också på dom och hästarna har nu därför fått flytta in helt igen.

Detta gör att Lasse har lagt på sig lite bättre i kroppen och verkar mer alert under ridpasset men framförallt MJUK i kroppen. Det är så roligt att rida honom när man får stöd till bettet, kan samla utan att han rinner iväg eller blir stark, fick till fina byten med i förgår och även hann med tre på diagonalen. Igår red jag honom igen och då var han ändå mjukare, ni vet så där ovant mjuk så jag var tvungen stanna kolla att inte tungan låg fel över bettet. Ler stort Igår red jag sidvärtsrörelser med övergångar. Han var fin och något som också är viktigt på den här hästen är att man verkligen tar sig tid och skritta fram lääääänge, ca 20 minuter är lagom.

Jag och Marie har rensat bland foder och det utrymme vi har hö. Oj vad det blir trevligare att vara även i dom icke renoverade delarna av stallet när det åtminstone är lite ordning och reda. Ler Hästarna skulle behöva badas en gång till så ska se om jag får till det en dag i nästa vecka.

Idag ska Jeffe bara jogga lite på linan. Förra veckan tog vi ett skrittpass på linan i en av hagarna där det lutar lite. Jättenyttigt att skritta upp och nerför. Igår var en elev till mig och tränade på Jeffe. Jättenyttigt även för dom med egna hästar att få rida en välutbildad häst ibland. Ska man lära sina egna hästar är det så mycket lättare om man vet och kan själv dom rätta instruktionerna. Cool{#smileys123.tonqueout}

Vad höstligt det blivit!! Lasse har redan börjat sätta päls. Skrållan, stallets enda sto och unghäst. (Maries häst) smet över en stenmur i helgen och stod mellan stenmur och killarnas elstaket. Den hästen är hopplös om det inte är ström på varje cm. Det var en strecka där vi satt tråd men inte dragit på elen.......Ett under att hon inte bröt några ben när hon klättrar som en bergsget.

Vi hämtade hö också i helgen, börjar med småbalar tills det inte är temperatur mot dom 15 längre. Helst under 10 för att rundbalarna ska hålla fin kvalite när man öppnat dom.

Till helgen är det dressyrtävling på klubben. Blå Hästen cup Hästar. Ponnyerna fick vi tyvärr ställa in då det var endast en anmäls i LA som räknas till cupen och väldigt få i LC LB  så kändes meningslöst köra en tävling. Helgen därefter är det dax för min årliga sommarkurs och då blir det full verksamhet i tre dagar hemma på gården.

Ha en bra fortsatt vecka, verkar som det blir i regn och blåst.......

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

30.01 | 16:47

Ja då, han har en liten ryttare som idag är ägare. 🤗

...
30.01 | 02:08

Lever han fortfarande?

...
26.05 | 19:45

Jag har inte fått mail än, vet inte om det är min telefon eller om jag råkat skriva fel adress? Jag vill jättegärna ha kontakt! :) pussar henne på mulen ikväll!

...
26.05 | 15:37

Jag har mer bilder på henne som unghäst om du är nyfiken. Jag har mailat dig, hoppas vi kan ha lite kontakt. //Carina

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS