Nya Hästbloggen

Semestern är slut

Så är man tillbaka på jobbet igen, det jag kallar jobb 1 (Region Kronoberg, Psykiatrin). Fem veckor gick såklart för fort men är sååå nöjd med min semester. Jag har lärt mig att jobba lagom mycket på jobb 2 (träningar i eget företag) så trots jag jobbade lite mer intensivt i början av semestern så hade jag nästan helt tomt de sista två veckorna förutom en dag då jag medvetet lagt heldag elever. Det gäller att få en balans på allt och den här sommaren fick jag verkigen det känner jag.

Hästarna har hållt sig krya även om Lasse ska kollas nu innan hösten och kanske behöver någon behandling i och med hans rörelsestörning. Den har han inte ont av men den gör lite att han överbelastar sig i kroppen och att något annat ben lätt då blir överansträngt. Lasse har levererat riktigt fin känsla sista tiden, då värmen också gör honom gott. Jeffe har också varit fin och gett flera elever i sommar en riktigt god känsla i sin ridning.

Jag råkade däremot ut för en tittig och spänd Jefferson när jag bara skulle ut och skritta häromdagen. Han var rädd för stenar och annat utmed vägen. Så kom vi till en grävmaskin som var läskig och därefter till nästa gård där man eldade i pannan så det luktade brandrök. Då skulle han först inte gå förbi där men var lätt att övertala. Ett tu tre så startar man en såg och hästen flyger i luften........Då var mitt tålamod slut och han fick veta lite vad som är godtyckligt eller rättare sagt inte när tanten sitter på ryggen. Sen var det lugna gatan igen och vi kunde skritta vidare på långa tyglar. Men sen skulle vi ju tyvärr tillbaka också Gråteroch såghelvetet startar igen när vi är precis mittför! Så vi dansade lite där på vägen igen........... Sen höll han sig i skinnet hela vägen hem och fick därmed klapp och beröm.

Jag och Jeffe lekte lite med bytesserier en dag när han var tillräckligt sansad för uppgiften. Vi kom ända ner till några vartannat Ler stortDå blev man glad som en lärka, men fick också bekänna färg att jag blivit så dålig att räkna i bytesserier. Viskar

Betet är rätt dåligt den här sommaren. Nu skiftar vi ju hage var 2-3 vecka så dom kommer till bättre bete ändå då och då men det hinner inte riktigt ta sig så som det gjort tidigare år. Nu får jag såklart inte heller jämföra när jag hade dessa hagar förr som endast sommarbete och idag har vi ju våra egna hästar på egna marken permanent. Vi har sammanlagt sju hagar som vi skiftar mellan. Skrållan går dock ensam då hon är tjej och mina killar skulle börja slåss om henne om dom gick ihop. Det fick vi bevisat förra helgen då S lurade mig och tvärvände framför sin boxdörr och smet ut igen. Hon hoppade in till killarna och så var cirkusen igång. Lasse vaktade Skrållan att hon inte fick komma mellan honom och kompisen Jeffe. Sen blev han labil och vaktade även Jeffe så han inte fick komma till Skrållan. Ler stort Han skulle helt sonika ha båda för sig själv men blev då som ett frustande monster där emellan sin flock. Hur kul är det att försöka ge sig in i hagen med hysteriska hästar då? Som tur var tyckte Jeffe att det hela var lite för bra så han kom och ville låta sig fångas, då insåg även Lasse att får Jeffe gå in så glöm inte ta med mig för allt i världen. Så vi kunde plocka in en och en till slut.

Jag har handlat.......igen Viskar Konstigt att det inte ska gå låta pengarna vara ifred. Men hittade lite begagnat på fb och sen lite på REA. Köpte begagnat en mattepad, Mias schabrak, bomullstäcke. På Rea köpte jag en vinterjacka (köpte ju en fin i Ullared men kanske vill ha den till vardags) och ett tunnt transporttäcke till. Tur jag också köpt på fb en begagnad rejäl garderob för nu får vi nog organisera ändå bättre bland mina prylar Galen.

Skrållan har varit och tävlat idag trots att Marie är sjuk. Dom red en meter med ett litet stopp på vattenmattan. Blivit så duktiga och samspelta den här våren/sommaren. Härligt när först unghästutbildningen börjar ge resultat Gilla.

Nu är det fyra veckor kvar till mitt dressyrläger och det ska bli riktigt kul att få umgås med glada hästvänner en hel helg. Själv hoppas jag hinna klämma in en till träning nere på Dressyrgården hos Catrin Henriksson innan dess.

Ha en trevlig helg och njut av sommaren HjärtaHjärta

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

30.01 | 16:47

Ja då, han har en liten ryttare som idag är ägare. 🤗

...
30.01 | 02:08

Lever han fortfarande?

...
26.05 | 19:45

Jag har inte fått mail än, vet inte om det är min telefon eller om jag råkat skriva fel adress? Jag vill jättegärna ha kontakt! :) pussar henne på mulen ikväll!

...
26.05 | 15:37

Jag har mer bilder på henne som unghäst om du är nyfiken. Jag har mailat dig, hoppas vi kan ha lite kontakt. //Carina

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS