Nya Hästbloggen

Värme

Vilken härlig värme vi fått. Hästarna går ute fler timmar och i helgen bytte vi hagar så blev det lite mer gräs igen. Då kan vi dra ner på höt och hästarna får äta färskt foder, det måste vara en hästs dröm men samtidigt självklarhet. Tänk själv att bara äta konserverad mat året om......

I fredags tränade jag och Lasse för Catrin. Vi kunde visa att nu sista månaden har Lasse kommit till kontakt och stöd på båda tyglarna, jag har hittat fler växlar bak nämligen.... he he Vinkar

Vi fick jobba med byten, skänkelvikningar och lite korta skrittsteg som sedan kunde övergå till lite passage känsla i traven. Riktig rolig lektion och vi var trötta och nöjda när vi for hem. Catrin hade också med ett bett som jag köpt i hennes ridshop ett stubben Golden Wings.

I söndags hade jag ett gäng ryttare i träning, först hemma och sen förflyttade jag mig till en gård där några ryttare samt ägaren tränade i värmen. Det är varmt men man ser också att hästarnas kroppar mår bra av värmen, mjuka muskler, leder och sener. Gilla

Så var det sista måndagsträningen för terminen. Gick extra snabbt för i år blev det ingen träning i juni då vi har nationaldagen nästa måndag och sedan är det skolavslutningar. Duktiga elever och dom fick med sig sina skriftliga utvärderingar som vanligt. Ska bli roligt att träffas igen efter sommaren med nya mål i sikte och även förstärka nuvarande mål såklart.

Ibland är det svårt få till ridning av båda hästarna fullt ut. Som tur är så har jag hjälp för att rida två hästar om dagen efter arbete är inte möjligt i min ålder....he he eller? Men jag är noga med att hitta en balans i livet, med jobb, hästarna, hundarna, hemmet (älskar det men tyvärr hinns inte pyssla och städa riktigt nu), renovering av andra stället osv. Jag tror att när man mår dåligt i livet så behöver man göra åtgärder också så man inte bara blir passiv i sin situation som då leder till att man blir stressad och kanske mår psykiskt dåligt. Ibland är det dock svårt att se själv så för er där ute som inte hittat er balans eller mår dåligt var inte rädda för att ta hjälp utifrån. Jag har också haft förmånen att kunna vara utbildad både inom psykiatri dressyrtränare så jag måste säga att jag är mer än nöjd som får jobba med det jag gillar bäst. Människor och hästar.

Igår red jag Lasse i ena sommarhagen, vi skulle jobba extra med förvänd galopp tänkte jag och att han släpper ner nacken. Det blev lite kämpa med det (är alltid spändare ute i det fria) men efter en och annan uppmaning var han fin och rund och låg i alla gångarter. Genomsvett var han gubben men trots jag red sent så var det riktigt varmt och Lasse svettas lätt.

Nattade hästarna efter jag duschat deras hö och så får dom sova med stalldörren öppen. (om en vecka ska dom få börja gå ute nattetid, stackars Lasse han gillar inte det men nu får dom deala hästarna då Jeffe mår bra av att slippa höt helt och hållet) Så blir det lite strönätter inne också emellanåt.

Det är kul att rida just nu och längtar till kvällens ridpass. Njut av värmen man vet aldrig när det tar slut.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

30.01 | 16:47

Ja då, han har en liten ryttare som idag är ägare. 🤗

...
30.01 | 02:08

Lever han fortfarande?

...
26.05 | 19:45

Jag har inte fått mail än, vet inte om det är min telefon eller om jag råkat skriva fel adress? Jag vill jättegärna ha kontakt! :) pussar henne på mulen ikväll!

...
26.05 | 15:37

Jag har mer bilder på henne som unghäst om du är nyfiken. Jag har mailat dig, hoppas vi kan ha lite kontakt. //Carina

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS