Nya Hästbloggen

Maj och Sol, så efterlängtat.

Så skönt med sol och värme. Det är så mycket lättare både mornar och kvällar med allt som man både vill men också måste göras. I helgen så har jag varit och haft träningar, både hemma och iväg på två privata ridgårdar.

Vi hade tur med vädret även om det blåste lite på lördagen. Jag garderade därför dag två med vinterjackan och då sken solen så härligt. Alla elever är elever som inte tränar på ridklubben över vintern utan väljer att träna ute april-oktober. Det var första utomhusträningen för en del och riktigt kul att se att hästarna har utvecklats under vintern. Jag har också långväga elever från Sävjö, två yngre tjejer som är superambitiösa. Emma, den ena tjejen tävlade sedan dagen efter och vann en LA klass och kom tvåa i LAP:1. Så roligt och få höra om elevernas resultat och även om man inte tävlar få ta del av deras utveckling och utbildning steg för steg .

Jag tränade också själv i fredags. Jag bad min tränare att få hjälp med övningar där jag får Lasse mer i kontakt/stöd till handen. Han är oftast antingen väldigt spänd i nacken uppåt eller släpper han bettet. Vi red jäääääääte mycket skänkelvikningar på långsidorna och i förvändgalopp osv. Det blev stundtals bättre så skam den som ger sig. Nja, ibland vill man ge upp eller rättare sagt få mer "valuta" för min ridning. Men nu har jag valt att köpa en häst med rörelsestörning och då får jag givetvis inte förvänta mig "under". Det jag istället kan försöka tänka på är också det jag faktiskt har fått Lasse mer mjuk i kroppen och att vara riktigt bärig i förvänd galopp, samlad galopp, galoppombyten osv. Men just känslan är inte alltid sådär att önska på den här herren. Då är jag också tacksam att min kära Jefferson (Prinsen) finns där och kan ge matte lite positiv feedback på min ridning. Att det lixom kommer ett kvitto när allt görs rätt. Det är lite att rida Lasse som att utbilda en yngre häst. Känslan kanske inte infinner sig till en början när kroppen inte är tillräckligt elastisk, stark eller lösgjord. Kruxet då är ju förståss att Lasse är ju bara 14 år. Ler stortJeffe fyllde 18 år igår. Han fick njuta i hagen utan täcke och bli kliad av sin kompis Lasse och så fick han lite extra äpple.

Nästa helg är en inbokad "tom helg". Det behövs när man har gård, massa som ska göras steg för steg för att till slut få det så som man önskar. Just nu gräver vi ju avlopp på gården och nästa steg är att fortsätta med husrenoveringen. I sommar ska vi försöka hinna måla ladan och byta en del bräder och vindskivor. Kanske men jag tillägger kanske kan stallet fortsättas med i slutet av sommaren. Hade varit härligt om det går. Padocken får vi avvakta lite till med då vi också ska borra jordvärme till det gamla huset innan vintern. Så jag riktar in mig på padock 2017 och där har jag såklart redan en bild på utseende, underlag osv. Men sen får även det göras stegvis då allt är så dyrt och även tidskrävande att få saker gjort när man har andra arbeten, stall, hästar osv att sköta i vardagen.

Igår provade jag ett Golden Wing bett på Lasse. Han har en gammal skada inne i munnen, man kan säga att hans ena inre mungipa är klyvd. Detta bettet har ju mjuka vingar som gör att bettet inte kan "nypa" uppåt i munnen på samma vis. Han blir dock ofta tung i handen på raka bett eller om bettet inte har någon "glidmöjlighet" i sidled. Detta bettet går ju inte glida från sida till sida men jag fick låna ett av en kompis och det är ju bra så man inte köper dyra saker i onödan. Tycker att Lasse blev i bättre stöd på båda tyglarna utan att direkt blir jätte tung. Så nu tänker jag köpa ett sådant om än det kostar nästan tusenlappen.

Dax snart att hämta hö igen. Det går åt fort när man har tre hästar. Så då blir det till att träna armmuskler igen.

Carl Hester Clinic 1 oktober. Nu ska vi åka ett glatt gäng och få se Carl Hester igen, sist var för 2-3 år sen i Flyinge. Denna gången kommer han till Strömsholm och jag har aldrig varit där så det ska också bli kul att få komma dit. Vet ni om några fler trevliga clinicar innan dess så tipsa gärna, det är ju så inspirerande att få se och höra om dressyrens ädla konst.

Ha en bra dag i solen/Kram

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

30.01 | 16:47

Ja då, han har en liten ryttare som idag är ägare. 🤗

...
30.01 | 02:08

Lever han fortfarande?

...
26.05 | 19:45

Jag har inte fått mail än, vet inte om det är min telefon eller om jag råkat skriva fel adress? Jag vill jättegärna ha kontakt! :) pussar henne på mulen ikväll!

...
26.05 | 15:37

Jag har mer bilder på henne som unghäst om du är nyfiken. Jag har mailat dig, hoppas vi kan ha lite kontakt. //Carina

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS