Nya Hästbloggen

April och mycket nu!

Nu måste man få klaga på vädret.....aprilvädret. Gilla inte Det börjar ta på humöret, igår red jag ett pass i padocken, först i fint väder solen tittade fram och en fin regnbåge lyste på himlen. Sen kom regnet...................Arg Blöt ända inpå skinnet, tur man håller sig varm när man jobbar så varken jag eller Lasse frös i alla fall. Lasse har föresten varit ganska fin nu sista två veckorna. Han har fattat nu hur bytena till höger ska ske och har istället fått lite svårare till vänster, det lätta hållet. Ler stortTänk vad det är svårt det där med kordination, igår satt dom dock fint åt båda hållen. Jag har som vanligt riktat in mina pass till något specifikt att jobba med. Igår jobbade jag och Lasse med små temponyanser. Att kunna få kroppen elastisk genom varriation i steglängd och påskjut. Hästarna blir väldigt mjuka av ett sådant "gummiband" tänk. Lasse strular lite med att lägga huvudet på sned (har säkert med hans rörelsestörning och stelheten från det att göra). Ska bara bestämma om jag ska kolla genom honom hos vetr eller ta ut någon equiterapeut först. Har man en rörelsestörning så snedbelastas gärna andra delar i kroppen än där själva handikappet sitter. Nu kollade jag Lasse 2014 och hade planerat göra det nästa år men får kanske tänka att varannat år är behövligt nu då han inte heller blir yngre precis.

Jeffe har ju varit sämre under en tid igen med sin mage. Det började för förra fredagen då han hade koliksymtom. Blev ut och vandra i omgångar den natten och sedan har vi tagit bort kraften helt och blött upp hans högivor. Vi lyckades häva symtomen men han dricker rätt undermåligt. Han dricker lite bättre nu, oftast bäst ute i hagen och så kanse 3 liter på natten. Vet inte varför han väljer göra så men kan inte göra mycket mer än att avvakta och hålla mina tummar för honom. Han har ju fått i sig vätska i gräset och det blötlagda höt samt nu får han också lite blöt betfor och lucernhack så kanske han klarar sig på det. Han är piggare nu i alla fall och vi joggar honom lite lätt på ridpassen och han är pigg och lite rastlös i boxen så ett bra tecken. Innan var han lite mer slö och stod och hängde, nu kommer han med sura öron och kikar ut över boxväggen {#smileys123.tonqueout} Egentligen är det hans sätt att pocka på uppmärksamhet och går man in i boxen vill han bara kela. Ler stort

 

Gårdens projekt fortgår. Toaletten är klar och dom val av inredning och färger blev bra tycker jag. Tyvärr så fick man inse att bara för man anlitar proffs genom anbud blir inte alltid jobbet så väl utfört. Snickarnas jobb var en hel del slarv, trist när man betalar mycket pengar för att leja bort arbetet. Däremot vill jag ge en eloge till Ljungby Golv, mycket trevliga hantverkare och fint uträttat arbete Gilla Nu har vi dragit igång med att gräva nytt avlopp som visade sig bli mycket dyrare än beräknat. Gråter Plus att kommunen i samband med det nya avloppet yrkar på att vi bör göra om vårt också i vår villa. Fan, dubbelt så dyrt nu då än vad det från början var beräknat till. Där kändes som min padock fick ytterligare tidsfrist tills den kommer kunna anläggas. Ledsen I helgen som gick så drog vi el till sommarhagarna, så skönt att slippa ha bilbatterivarrianten där i år. Det har också gallrats lite träd i samband med det och även där dom gräver avloppet så förra helgen blev det mest utearbete och huset har fått stå lite stilla. Igår hämtade sonen och min far det nya köksfönstret så snart kommer vi lägga krut på köket. Det är lite målning och golvarbete kvar i vardagsrummet men förhoppningsvis kan dom kunna använda det rummet om en månad kanske. Ler stort

Till helgen ska tio ryttare drillas. Vad jag förstått ska vädret bli bättre i helgen vilket vi är tacksamma för. Inte kul för långväga elever att köra långt och få rida i regn. På fredag är det jag själv som ska få träna, Catrin Henriksson kommer till klubben. Ska egentligen bli kul, men det är mycket problemlösningar och allt vad renoveringsprojekten drar med sig som snurrar i mitt huvud nu. Hoppas jag kan koppla bort det och få ut bästa möjliga av träningen.

Ha en trevlig ridhelg alla!

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

30.01 | 16:47

Ja då, han har en liten ryttare som idag är ägare. 🤗

...
30.01 | 02:08

Lever han fortfarande?

...
26.05 | 19:45

Jag har inte fått mail än, vet inte om det är min telefon eller om jag råkat skriva fel adress? Jag vill jättegärna ha kontakt! :) pussar henne på mulen ikväll!

...
26.05 | 15:37

Jag har mer bilder på henne som unghäst om du är nyfiken. Jag har mailat dig, hoppas vi kan ha lite kontakt. //Carina

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS