Nya Hästbloggen

Rida utan jacka är ju ett vårtecken

Att som igår rida utan jacka och i långarmad tröja är ju ett vårtecken såklart. Det var riktigt skönt och hästarna kunde få gå utan täcke på dagen. Idag är det mer mulet och man blir lätt lite besviken för nu är vi så soltörstiga efter en tråkig, mörk årstid.

Hästarna har känts fina sista tiden, lite snubbliga (då blir man lätt misstänksam) men vi får låta dom gå ett tag till och se om det blir värre. Jeffe och jag har äntligen kunnat göra bytesserier (varit svårt innan för han har blivit så laddad om man krävt mer än ett enskilt byte). Riktigt roligt och att räkna blev ju genast en påminnelse om att det var ett tag sedan {#smileys123.tonqueout}. Jag har tränat för Mia med Jeffe och fick göra bytesserier och skolor som satt som en smäck. Älskade "lilla" Jeffe Hjärta. Lasse har också varit ganska fin sista tiden. Bytte bett till det raka och just det.....blir mer tung i handen och lite okänslig i munnen. Bytte tillbaka till det tredelade ergonomiska och vips så mycket mjukare igen. LerHan har tagit sig bra nu i bytena till höger som varit lite svåra, nästan så de blivit lättare för där accepterar han också min förberedelse. I byte till vänster så räcker det jag tänker byte så kan han ibland komma förekomma mig. Vi har lekt med lite tramp och arbetspiruetter i galopp. Lasse har hållt sig förhållandevis fin i hullet i vinter tack vare att jag lägger på Lucernhack över vintermånaderna.

Våra rundbalar är slut och jag och Marie var och hämtade 100 småbalar . Jeffe är ju dammkänslig och även om höt är grönt och fint blir det att blöta högivorna nu för att lindra hans besvär. Med risk för att vara tjatig.....så har också hästarna fått en nattlampa i stallet. Så mysigt natta och lämna den tänd samt slingan i kristallkronan som också gliser lite med sitt lyse. Man kan nästan bara stå där och njuta en stund innan man går hem. Tänk vad vi hästmänniskor har tillgång till mindfulness på hög nivå. Balsam för själen. Även vår sommarhage uppe i skogen är en plats där jag och hundarna ibland går för att bara få vara en stund. Andas in skogens lukter och inte se en människa..... Nu visar det sig att någon familj har hittat till min sommarhage och går dit för picknick. Och ja......jag tänker vara lite självisk här och sätta upp skyltar för när hästarna sedan går där på bete vill jag inte ha något spring. Eftersom det ligger så avsides med och enda vägen dit är vår egna belagda väg precis 20 meter från gaveln på stallet så tycker jag folk ska respektera och istället hitta sina egna smultronställe som inte är så inpå någons gård.

Eleverna är i full gång och laddade inför den här tävlingssäsongen. En hoppelev har varit ute på sin första tävling i dressyr utanför klubben. Red en LB och en LA och gick och vann LB klassen och sedan kom precis utanför placering i LA. Så himla stolt man blir, ingen tävlingserfarenhet mer än någon klubbtävling och går och vinner. Ler Jag har fler elever som varit ute redan och tagit placeringar och en ponnyelev som debuterat LAP:1 med bravur i hård konkurans.

Vi som sysslar med dressyr vet hur lång tid det tar att befästa samt att vänta in hästens styrka för bärighet osv. Det är inte bara att gå från klass till klass utan att ge hästen en ärlig chans att vara redo och tillräckligt stark för uppgiften. Det är också en bedömningssport med dressyr så för att visa domaren att man tränat tillräckligt innan och att hästen verkar trygg med uppgiften är det viktigt att inte ha för bråttom.

Mitt kostprogram för min egen hälsa fungerar bra. Tappat en del vikt och är så mycket piggare i kroppen. Så härligt att numera kunna göra hela stallet och rida utan att vara helt slut efteråt. Blivit snabbare med att göra stallsysslorna så hinner tom in och få mysa lite i tevesoffan framåt 20 snåret. Vilken lyx Ler stort

I helgen var jag iväg på tre ställen och höll utomhusträning. Totalt 11 ryttare på en dag och att själv förflytta mig mellan tog sin lilla tid. Var hemifrån 8.30-19.30 hela söndagen. Trött i kropp och knopp på kvällen vill jag lova. Inte van stå så många timmar heller på en dag. Cool Nu är det tre veckor till nästa utomhusträning och vi hoppas på lika fint väder då.

Ha en bra "lillelördag" idag!
Kram

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

30.01 | 16:47

Ja då, han har en liten ryttare som idag är ägare. 🤗

...
30.01 | 02:08

Lever han fortfarande?

...
26.05 | 19:45

Jag har inte fått mail än, vet inte om det är min telefon eller om jag råkat skriva fel adress? Jag vill jättegärna ha kontakt! :) pussar henne på mulen ikväll!

...
26.05 | 15:37

Jag har mer bilder på henne som unghäst om du är nyfiken. Jag har mailat dig, hoppas vi kan ha lite kontakt. //Carina

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS