Nya Hästbloggen

Nu är våren på ingång

Och så skönt med vetskapen att nu är våren på G. Jag har varit dålig på att uppdatera men dagarna bara rusar på. Mina vardagar ser ofta helt likadana ut, jobb på dagen, hästarna på kvällen, ridskolan på måndagar och torsdagar, veckohandling efter jobbet på fredagen och så kommer helgen. Det har varit en skön påskhelg. Hunnit umgås med vänner och ridit varje dag. Det som är extra skönt med ledighet är att man också hinner det där lilla extra med hästarna, fått sadlarna och tränsen smorda, mockat 1/3 av vinterhagen och plockat sten i densamma. Packat ner vintertäcken som ska tvättas osv. Lars har fixat på gårdsplanen och fyllt på med grus så vi är rustade för framtida regnoväder. Sedan med ledighet blir det också lätt att man hamnar i sämre rutiner med mat och att dricka tillräckligt med vatten. Det är mycket lättare när man jobbar för då är dagen inrutad.

Min ridskolegrupp hade teori innan påsk och vi gick igenom sits och inverkan. Väldigt nyttigt att göra det någon gång ibland för att friska upp våra minnen och känsla för kroppskontroll. Hästarna har fått på lite tunnare täcken, dock fortfarande fleecefodrade för mornarna är fortfarande rätt kalla och dom kommer ju ut rätt tidigt. Våra hästar äter alltid sitt frukosthö ute, det märks tydligt att dom gillar det. Stå ute i friska luften och mumsa hö. Lasse har dragit på sig två tappskor de sista två veckorna. Först en baksko som min serviceinriktade hovis kom dagen efter och fixade. Sedan en framsko två dar innan skoningen så idag kommer hovslagaren och fixar deras fossingar.

Såg kuren i helgen från Göteborg Horse Show. Fina ritter och mycket fina hästar, så synd att Scandic var spänd och kunde inte visa upp sin skritt. Kostade medalj för Patrik som är en så duktig ryttare, rider mjukt och alltid med en sund inställning. Sedan kom då den här stora mediagrejen med hoppryttaren som hutade åt sin häst på framhoppningen. Hästen snubblar och ryttaren svarar med att bli irriterad. Jo då jag har en snubbelpelle (Lasse) som också kan göra mig irriterad när han inte lyfter på hovarna. Och har satt hälarna i sidan för att be honom lyfta på fötterna och hålla sig uppmärksam på ojämnheter osv i naturen. Men att både rycka den i munnen efter man korrigerat med framåtdrivande hjälper är ju ganska ologiskt och framför allt att göra det inför miljoner tittare. Så fort du är en offentlig person (idrottare, kändisar, politiker osv) så har man ett större ansvar att visa god horsemanship, vara förebild osv så är det bara. Vi hutar med all säkerhet åt våra djur ibland obefogat pga vi har en dålig dag, okunskap osv. Det gör vi ju mot våra nära och kära också så varför skulle vi kunna behärska oss i vissa fall men inte andra. Det är bara mänskligt och givetvis för hoppryttaren tillåtet inte göra allt rätt i alla lägen. Men skillnaden är ändå tycker jag att när man är på TV, inför sina fans och anses vara proffesionell så får man också ta ansvar för sina handlingar. Vi har regler för hur man får bete sig på framridning och jag tycker nog att hon ska få någon sorts konsekvens över detta. Varför ska vi annars ha regler inom sporten? Sen är hon bara en människa som med all säkerhet idag inser att hon handlade felaktigt, kanske blev rädd, orolig och då funkar vi människor ibland så att vi svarar med ilska. Dessa känslolägen ligger väldigt nära varandra......

Vi håller på att renovera huset och nu är det toaletten som ska bli ny och fräsch. Hantverkare på plats dagligen så om ett par tre veckor ska den vara klar. Jag har börjat inse att stallet kan vi nog påbörja fortsättning på först möjligen i sommar/höst. Men var sak får ta sin tid, alla har jobb att sköta och tiden finns inte på vardagar heller alltid. Men stallet har fått upp sin nattlampa så hästarna kunde få ner sin adventsbelysning som fungerat som det i vinter.

Jag har tränat för mina tränare Mia Rundesson och Catrin Henriksson och Lasse har blivit mjuk och genom i kroppen alla pass. På lördag kommer Mia igen och den här gången tänkte jag låta Prinsen (Jeffe) få följa med.

Ha en fortsatt skön vecka och njut av solen när den lyckas pressa sig förbi dom täta molnen som finns fortfarande.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

30.01 | 16:47

Ja då, han har en liten ryttare som idag är ägare. 🤗

...
30.01 | 02:08

Lever han fortfarande?

...
26.05 | 19:45

Jag har inte fått mail än, vet inte om det är min telefon eller om jag råkat skriva fel adress? Jag vill jättegärna ha kontakt! :) pussar henne på mulen ikväll!

...
26.05 | 15:37

Jag har mer bilder på henne som unghäst om du är nyfiken. Jag har mailat dig, hoppas vi kan ha lite kontakt. //Carina

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS