Nya Hästbloggen

Halvår

Nu har vi haft hästarna i egna stallet 6 månader. Mycket kvar att fixa men allt får stå i kö tills det blir dax. Det är mycket som är positivt med eget stall, listan kan göras lång och så beror det på vad man tycker är viktigt för en själv. Bla uppskattar jag väldigt att jag har flera olika hagar så mina hästar slipper gå i en och samma upptrampad året om. Jag är glad att mina hästar kommer ut i tid på morgnarna och slipper få mat inpå natt timmarna. Jag är så tacksam att vi är bara vi och kan hålla ordning på våra saker trots att vi ännu bara har provisorisk sadelkammare och foder kammare och att vi kan låta hästarna slippa stå med ute täcke inne nu när det börjar bli varmare.  Att vi är noga att stanna en stund och se att hästarna äter lugnt, mår bra och har druckit samt alltid fyller på vatten till natten. I många stall häver man bara till hästarna maten och släcker.. ... Då kan man missa att de inte äter, kolik, foderstrupsförstoppning mm. Så att vara inhyrd är långt ifrån tryggt i många inackorderingsstall. Sen kan allt hända och jag glömde fylla vatten en enda dag i vintras och då drabbades Jeffe av förstoppning. En slump kanske men en minnesbeta att vatten är livs viktigt för hästen. Jag drog igång en debatt på fejjan i vintras i samband med detta och vill påstå att tack vare det spred sig en våg över stallen runt om och många skaffade vatten bars, inklusive jag själv. 

Jag har legat sjuk hela veckan..    Så tråkigt, tror inte den vanliga influensan utan mer bihålorna och helturlakad på energi. Hästarna har därför gått på halvfart av tjejerna som hjälper mig rida. Hoppas jag ska ut på åtminstone en skritt tur idag. 

Imorgon har vidressyrtävling på klubben, blir att hänga i ridhuset några timmar och ska försöka hålla mig varm så jag inte får bakslag nu. Ha en skön helg 😀 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

30.01 | 16:47

Ja då, han har en liten ryttare som idag är ägare. 🤗

...
30.01 | 02:08

Lever han fortfarande?

...
26.05 | 19:45

Jag har inte fått mail än, vet inte om det är min telefon eller om jag råkat skriva fel adress? Jag vill jättegärna ha kontakt! :) pussar henne på mulen ikväll!

...
26.05 | 15:37

Jag har mer bilder på henne som unghäst om du är nyfiken. Jag har mailat dig, hoppas vi kan ha lite kontakt. //Carina

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS