Nya Hästbloggen

Skillnad på att rida ute

Jag har i stort sett alltid ridit mina hästar mestadels utomhus då jag inte har något ridhus. Nu har jag ingen padock heller för vi har nyss köpt gård och det kommer inte förrän hus och stall är klart. Grannen har sin stängd pga tjällossning så....blir att rida mycket ute. Men hur som helst så är det ändå stor skillnad på att rida på bra underlag och lugnare arbetsplats än ute på en åker. Lasse blir lätt spänd och det ger inte samma avspändhet och känsla i ridningen. Förra veckan blev det inget åka till ridhuset så när väl min dressyrtränare var på plats kände jag såklart skillnad än när jag tidigare vecka varit i ridhuset åtminstone ett par ggr. Men då får man ta det som det är helt enkelt. Catrin är mästare på att hitta på övningar där Lasse verkligen får hitta sin avspändhet själv genom övning och mina uppmaningar. Så efter förutsättningar var jag nöjd med träningen så även denna gången.

Ny vecka och svårt få ihop ridhuskörning/tider så det stämmer. I söndags var en ny medryttare och provred Lasse och för att vara första gången gick det riktigt bra (trots spänd Lasse då vi var ute och jag kanske fuskade en aning med den viktiga framskrittningen). Anna kommer hjälpa mig två ggr/veckan nu vilket känns super. Anna är en tidigare elev till mig som sålde sin häst för några år sedan och nu blivit ridsugen igen. Annas häst var också en ganska stel individ så hon är lixom lite van vid det.

I helgen kommer Mia så då blir det träning igen. Trist bara att jag dragit på mig en muskelåkomma i min ena axel....men det är bara att bita ihop.

I måndags fick mina elever trimma mycket förbestämda rörelser på utstakade linjer samt galoppera på liten fyrkant (20x20). Nyttigt för ytterhjälpernas inverkan.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

30.01 | 16:47

Ja då, han har en liten ryttare som idag är ägare. 🤗

...
30.01 | 02:08

Lever han fortfarande?

...
26.05 | 19:45

Jag har inte fått mail än, vet inte om det är min telefon eller om jag råkat skriva fel adress? Jag vill jättegärna ha kontakt! :) pussar henne på mulen ikväll!

...
26.05 | 15:37

Jag har mer bilder på henne som unghäst om du är nyfiken. Jag har mailat dig, hoppas vi kan ha lite kontakt. //Carina

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS