Nya Hästbloggen

Ljusare längre nu

Nu är det ljust nästan till 18.00 så igår när jag slutade halv fyra så hann jag rida innan det blir mörkt. Så underbart. Stenhårt i backen förvisso men tog en skogsrunda och fick bli lite trav inne i skogen ändå. Denna veckan blir det ridhus torsdag och fredag och jag känner det får räcka. Nästa vecka är det mycket med vaccinering på hundar, klippa mig mm så får se hur jag ska få till ridning efter arbetet då. Det är ju så att när man jobbar hela dagarna är det inte alltid så lätt att lösa ridning på kvällen utan padock. (grannen har stängt sin nu då det blev stora hål i samband med tjällossningen som var).

I måndags var eleverna på hugget med att göra mycket övergångar vilket är väldigt stärkande. Vi gjorde kvartsbakdelsvändningar och ur dom sedan fattningar, fina hästar som vinklade under sig bak ska jag lova. Det blev också lite skänkelvikningar och mina elever har blivit riktigt duktiga på att få till inverkan nu på yttersidan samt att ha hästen riktigt rak i kroppen. Så roligt att se när saker och ting faller på plats och ryttare och häst har en så fin kommunikation och sammansvetsad kommunikation.

Hästarna har fått byta hagar nu när det frös på igen eftersom dom trampat upp ganska mycket i vinterhagen nu. Vill ju försöka undvika några tråkiga hovledsvrickningar bla.

Nu har Marie och Anton flyttat ut på gården och Marie får också njuta av att ha hästarna inpå knuten. Imorse när jag gick promenad med hundarna så hade Marie släppt ut hästarna med frukosthöt i hagen. Det är sådana tillfällen man inser vad bra man har det. Egen gård, som ska renoveras steg för steg till att bli exakt så som vi vill ha det. <3

Min medryttare sedan många år har pga personliga skäl tvingats sluta vara hos mig två dar i veckan. Nu har en grannflicka i byn ställt upp och rider Jeffe åt mig två ggr/vecka och på söndag kommer en fd elev till mig för att prova rida Lasse och kommer troligen också hjälpa mig med hästarna. Så tacksam att det finns bra pålitliga människor som kan hoppa in och hjälpa till, annars hade jag inte kunnat ha kvar mina träningar på klubben som jag brinner för.

Så snart är februari slut och vi går närmre våren, den bästa årstiden av dom alla speciellt maj....underbar månad. På fredag ska jag träna för Catrin och nästa söndag kommer Mia och håller träning. Ska bli jätteroligt och ni vet hur vi dressyrnördar är.....så på fredag blir det att inviga mitt nya fina Mia schabrak, svart med oranga passpoal och lite glittrigt.

Ha en bra lillelördag mina vänner!

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

30.01 | 16:47

Ja då, han har en liten ryttare som idag är ägare. 🤗

...
30.01 | 02:08

Lever han fortfarande?

...
26.05 | 19:45

Jag har inte fått mail än, vet inte om det är min telefon eller om jag råkat skriva fel adress? Jag vill jättegärna ha kontakt! :) pussar henne på mulen ikväll!

...
26.05 | 15:37

Jag har mer bilder på henne som unghäst om du är nyfiken. Jag har mailat dig, hoppas vi kan ha lite kontakt. //Carina

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS