Nya Hästbloggen

Härligt ridpass

Så har det varit några riktigt regniga dagar och jag har inte haft motivationen ut och rida i det. Så inse, det blir att kuska till ridhus om det ska bli något ridet. Sagt och gjort så fick Lasse följa med igår. Då jag har mockning och mat att göra också fick det bli endast strykkappor idag. Så kom vi iväg....Bytt bett igen till ett rakt i metall. Enligt tandläkare så ska raka bett vara "snällt" mot Lasses mungipa som lätt spricker upp.

Väl framme är vi ensamma, ett helt 60 meters ridhus helt själv...lyxigt. Jag började med en lång framskrittning som jag alltid brukar. Lite framdelsvändningar i lösgjörande syfte, flytta små små steg tills eftergiften kommer sig naturligt i hals och kropp. Sedan lite jogg i trav och lite galopp. Därefter hade jag en plan på att rida igenom två program ett LB och ett LA. Valde LB för att känna att jag inte ställde för höga krav till handen utan han kunde få vara i en lite lägre form. Allt kändes bra och våra vägar kunde nog få godkända betyg. Sedan lite fri skritt och så ett LA program. Här krävde jag lite mer ihop och i uppförsbacke, känna att han bär bak och ändå kontakt med lätthet fram. Det gick riktigt bra, galopp till skritt satt som en smäck....Sedan vill Lasse lite svaja med ändan hit och dit innan han ställer sig helt stilla med bakdelen, han har sina ideér. Förvänd galopp i riktigt fin balans, bra skänkelvikningar speciellt den undan höger skänkel då jag fick en bra inramning på yttersidan. (Yttersidan har stor betydelse i skänkelvikningar bla) Därefter joggade jag av Lasse med lite övergångar där jag ville känna att han kommer igång bak. Fick "dutta" lite med spöt på baken för att han skulle bli lite mer kvick bak inför ingångsättningen och därefter var han jättefin. Lät han bli lite lägre i formen och han behöll takt och tempo fint. Så blir man sådär lycklig, som bara andra som rider kan förstå. Nöjdhet och glädje för mjuk ridning som gav mjuk häst i respons.

Så hem och göra färdigt i stallet och klura på vilken av killarna som ska få följa med ikväll. Tror det blir Jeffe så får Lasse följa med till ridskolan på torsdag.

Ha en bra lillelördag och njut i soffan ni som kan så njuter jag i sadeln.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

30.01 | 16:47

Ja då, han har en liten ryttare som idag är ägare. 🤗

...
30.01 | 02:08

Lever han fortfarande?

...
26.05 | 19:45

Jag har inte fått mail än, vet inte om det är min telefon eller om jag råkat skriva fel adress? Jag vill jättegärna ha kontakt! :) pussar henne på mulen ikväll!

...
26.05 | 15:37

Jag har mer bilder på henne som unghäst om du är nyfiken. Jag har mailat dig, hoppas vi kan ha lite kontakt. //Carina

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS