Nya Hästbloggen

Ridhus

Blev ridhus för gubbarna nu onsdag och torsdag. I onsdags for jag och Lasse till en kompis ridhus och red på kvällen. Tog ett annat träns/bett, rakt gummibett. Tänker att ibland är det bra att byta, fördela kontaktytan lite annorlunda i munnen etc. Hade ju mina aningar att han också blir lite mer tung i handen på detta bettet och jo mycket riktigt. Men lyckades ändå genom att vara mjuk och snabb mellan eftergift och förhållning lyckas få honom att någorlunda bära upp sig fram utan att försöka hänga i handen. Vi jobbade en del förvänd galopp, lite skänkelvikning, några byten och övergångar galopp/halt . När vi skulle åka hem och eftersom jag var sist så lät jag Lasse gå lös medans jag bar ut grejerna. Tror ni Lasse ville med hem? Nä går och ställer sig längst ner i hörnet så fick vackert gå och hämta tjurskallen. Sedan väl ute på ladugårdsbacken så ska han dra iväg med mig i grimma och grimskaft (dumt nog tog jag inte kedjan). Så när jag som väl var fick stopp på bulldozern efter några meter, två varv med grimskaftet runt mulen och han rök in i släpet. Phu..... Hem och mocka färdigt (hade en kvar) och sen natta stallet för ikväll.

Som jag nämnt innan så följer jag ett kostprogram och bara efter tre veckor känner jag en skillnad. Mycket piggare både psykiskt och fysiskt samt ngr kilo mindre. Jippi äntligen har jag tagit tag i mitt fysiska dilemma med värk och dålig energi. Så när stallrenoveringen drar igång igen hoppas jag att vara mer stark och energisk än den vi genomgick förra vår/sommaren.

Igår fick Jeffe följa med till ridhuset och gå med i en av mina ridskolegrupper. Han var sprallig i hagen så jag tvekade lite kan jag säga....vill ju inte att eleverna åker i backen för att jag plockar med en av mina hästar. Men han skötte sig exemplariskt och Tanja som red sken som en sol hela passet. Hon har också varit medryttare på Jeffe för ett par år sedan så tror den här ridupplevelsen var efterlängtad. Elevern fick jobba i åttvolter med mellanliggande övergångar både i trav/skritt och sedan trav/galopp. Eleverna är så ambitiösa och alla jobbar på så bra på sin nivå. Roligt att få följa och se deras framsteg. En av ridskolans hästar, Carro gick så bra från första början att jag kände inte igen henne. Långa dryga Carro var ihop och med fin energi, glad ryttare och glad tränare......ja alla blev glada tror jag att få se Carro så energisk och positiv till jobbet.

Sedan bar det hem och mocka stallet och göra mat, tar en timme minst bara det, koppla av kärran och så upp till en vän i byn för att spruta deras unghäst. Efter det hem och steka ett par ägg som slank ner i magen och lycka att hitta en matlåda i frysen så jag slapp ställa mig laga mat ikväll igen.

Idag är det fredag och min medryttare Annelie har hästarna. Så skönt att ha det på fredagar, idag ska jag bara sköta om Maries lilltjej Skrållan men hennes box är så lättmmockad så den gör man på tredubbelt mindre tid än en av ina boxar.

Helgen, vad händer för er i helgen? Själv hoppas jag hinna rida båda dagarna och sen blir det konsert på kvällen med Carola Häggkvist och några artister till. Ska bli kul att göra något annorlunda från andra helger även om jag mest älskar vara hemma och pyssla på gården.

Ps. Har hängt upp en liten kristallampa i stallet, inte med jättemycket prismor utan en lite mer modern variant. Köpt begagnad mer som en rolig grej eftersom man ju har kristallampor i flotta stall. Ha ha men sådana små billiga (kostade 180 kr) detaljer kan förgylla vardagen, jag hängde i en batteridriven ljusslinga i eftersom man inte får ha inomhuslampor i stall utan att isåfall koppla om dom helt. Den startar nu kl. 16.00 ungefär och lyser ca 7 tim sedan slockanar den. Sådana batteridrivna är ju superbra så jag slipper klättra upp och byta allt för ofta.

Ha en bra helg alla och hoppas på fint väder.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

30.01 | 16:47

Ja då, han har en liten ryttare som idag är ägare. 🤗

...
30.01 | 02:08

Lever han fortfarande?

...
26.05 | 19:45

Jag har inte fått mail än, vet inte om det är min telefon eller om jag råkat skriva fel adress? Jag vill jättegärna ha kontakt! :) pussar henne på mulen ikväll!

...
26.05 | 15:37

Jag har mer bilder på henne som unghäst om du är nyfiken. Jag har mailat dig, hoppas vi kan ha lite kontakt. //Carina

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS