Nya Hästbloggen

Kämpar på

Jag tror alla känner likadant, vi kämpar på. Vädret styr ingen över men vi hästmänniskor måste ju ändå medge att den här tiden är inte den roligaste. Det som håller oss ovan vattenytan är väl att för varje dag går vi mot våren.

Vinterhagen är rejält upptrampad just nu och vi har sagt att dom får gå där nu så vi inte förstör någon annan hage. Bättre att dom får stå och vila efter att dom ändå gått där innan det frös och kom snö. Det står vatten överallt och går inte rida i padocken och inte på skogsvägarna heller för risk att det blir för mycket spår. Många åker till ridhuset var och varannan dag men jag har inte lust att trängas där med nio stycken ryttare till.

Igår tog jag hästarna till vår sommarhage i skogen och longerade dom . Jeffe smög så fint i skritt och trav utan att trampa igenom. Sen kom Lasse bulldozer.......Bock och hopp och det flög en och annan grästuva, suck......

Eleverna har nu tränat alla varsin gång och ett par som rider varje vecka har ju då ridit vid två tillfällen. Igår red vi en övning som kallas "flugan" den är jättebra som framridningsövning och hästarna blir lösgjorda och taktmässiga från start. Sedan red vi övergångar på korta diagonaler. Någon elev fick träna kvicka varriationer mellan arbetstrav, samlad trav och mellantrav. Någon annan fick rida lite förvänd galopp och ett par ryttare gjorde även byten på sina diagonaler. Det är roligt med ryttare och hästar på olika nivåer och min utmaning är också att dom alla ska kunna använda sig av roliga övningar som dom kan praktisera hemma. Som vanligt sprang fem timmar förbi och vi var glada åt att vara inomhus då det ven och regnade rejält utanför knutarna.

Vi känner lite att det är svårt att hinna rida "gubbarna" i stallet tillräckligt så jag har bett en grannflicka hjälpa mig lite med Jeffe. Hon kommer ikväll och ska kolla in var hans grejer finns så då kan nog mitt dåliga samvete att han går för lite möjligen tona av. Idag kommer hovis så nu får vi hoppas inte dom nya skorna fastnar i leran då bara.

Håll ut alla duktiga envisa ryttare snart får vi vår bästa tid enligt mig....VÅREN!!!

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

30.01 | 16:47

Ja då, han har en liten ryttare som idag är ägare. 🤗

...
30.01 | 02:08

Lever han fortfarande?

...
26.05 | 19:45

Jag har inte fått mail än, vet inte om det är min telefon eller om jag råkat skriva fel adress? Jag vill jättegärna ha kontakt! :) pussar henne på mulen ikväll!

...
26.05 | 15:37

Jag har mer bilder på henne som unghäst om du är nyfiken. Jag har mailat dig, hoppas vi kan ha lite kontakt. //Carina

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS