Nya Hästbloggen

Så kom ovädret

Så kom det vi hästfolk avskyr........Regn o halvt storm och tjällossning. Det står vatten överallt, på något ställe känns marken ej helt bärbar. Det blåser så man knappt vill vara ute, blöta täcken.....Jo men det är underbart att vara hästägare dessa perioder.

Jag får inse att hästarna nog får vila till helgen när det är ljust och så får vi se om vi kan åtminstone åka till ridhuset en dag. Jag kunde rida Lasse i padocken häromdagen men det fick bara bli skrittarbete. Kändes inte helt säkert med våra bastanta kilon ifall det skulle vara så att han trampade igenom tjälen. Men att skrittarbeta är inte dumt det heller. Blev mycket skolor, öppna, sluta, förvänd sluta, framdelsvändingar, skänkelvikningar om vartannat och ett tu tre så hade man en mjuk kontakt till handen. Blev också att skritta med olika steglängd, i dom små små korta stegen får man verkligen dels hästen att hamna i bärighet men också ett kvitto på bjudningen. Detta föranleder sedan piaffen så om inte hästen kan gå med energi i små skrittsteg kommer det troligen bli "tungt" att trampa.

Ikväll är det dags för ridskolegrupperna att få jobba, min medryttare har skaffat hjälp så har ingen i stallet torsdagar nu på ett tag. Det innebär lite sent stallarbete då efter ridskolan men ikväll får jag besök i stallet av mina kusiner. Då ska jag nog sätta varsin grep i näven på dom he he he Cool

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

30.01 | 16:47

Ja då, han har en liten ryttare som idag är ägare. 🤗

...
30.01 | 02:08

Lever han fortfarande?

...
26.05 | 19:45

Jag har inte fått mail än, vet inte om det är min telefon eller om jag råkat skriva fel adress? Jag vill jättegärna ha kontakt! :) pussar henne på mulen ikväll!

...
26.05 | 15:37

Jag har mer bilder på henne som unghäst om du är nyfiken. Jag har mailat dig, hoppas vi kan ha lite kontakt. //Carina

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS