Nya Hästbloggen

Julledigt

Jag brukar låta hästarna få lite julledigt före jul. Det är egentligen ur en självisk synvinkel, att istället för att stressa med allt julstök och dåligt samvete för att hästarna inte hinner ridas så bättre så. Nu har jag ju min goa svärdotter som är full med energi som hjälper till att röra lite grand på mina med samt min medryttare två dar i veckan till Lancelot som också gör att dom inte ställs av helt och hållet.

Det har varit lite kallare nu i veckan. Blev att ta på lite tjockare täcke och sen att släpa vatten till hagarna var morgon eller om möjligt hacka hål på isen. Ska bli skönt när vinterhagen på baksidan är helt klar (fattas några stolpar och tråden) för då blir det inte så långt att släpa vatten. Ska också skaffa en bar tunna till dom små gullefjunen så slipper dom dricka kallt vatten ute. Sen ska dom även få en till ytterlampa på baksidan är tanken så behöver dom inte vara mörkrädda heller, ha ha. Bortskämda? Jo men självklart. :)

Mina privatelever har också tränat färdigt för i år och får nu lite julledigt från mitt tjat, *fniss*. Ridskoleeleverna har en träning kvar imorgon och sedan blev jag inbjuden till lite julfika efteråt, ska bli mysigt.

Nu trivs hösilagebalarna bättre och höt har hållt sig i fint skick. Lasse har fått lite extra insatt lusernhack för han behöver det på vintern, tappar lite annars av sitt runda fina. Jag har också föresten kommit över ett fint begagnat (endast använt tre ggr) ulltäcke som hästarna ska få när vi ska åka till ridhuset tänkte jag. Marinblått med en fläta baktill, det är Hööks egna täcken.

Vi har tryckt upp jackor till familjen med Stall DressCe på, vilket får mig att minnas förr i tiden när vi hade västar med Stall Haganäs på. Roligt med tryckta kläder och ska nog komma på någon fin logga så småningom att använda med.

Hovis har varit hos mina i förra veckan och hos Skrållan i måndags så nu har vi laddat med snösulor, bara utifall att......... Jo men gärna snö än det här frusna stenhårda som gör att det ändå inte går rida hemma.

Vi har också bokat datum för B-tränare Catrin att komma till klubben till våren med start den 22 januari. Blir kul att komma igång igen med träningen, även en gammal räv behöver det ju. Sedan kommer jag komplettera med lite extra träning för Mia Runesson när hon kommer till en kompis privata anläggning andra sidan stan.

Jag har fyllt år och fick jättebra saker av familjen. Ett trimbord till hundarna, så nu slipper de halka omkring på något gammalt bord. Sedan fick jag nya jodphursskor så de gamla med målarfärg får bli jobbarskor när vi drar igång med det fortsatta stallbygget till våren. Vi har rivit ut köket nu inne i huset och efter jul får vi ta nya tag där. Gamla hus drar med sig mycket, elen behöver dras om, nytt avlopp grävas osv. Hm vem kan skänka si så där en miljon till mig? Pengar och tid är något som behövs 2016 . Men men projekten får skynda långsamt så är det, det viktiga är att man också hinner njuta av livet mellan varven. Jag har lite nya ide´er vad gäller sadelkammaren som blir projekt våren/sommaren  2016 så håll ögonen öppna i den privata gruppen Projekt Liljendal på fejjan.

Ha en skön lillelördag, själv ska jag trimma hundarna för Gullan blev bara halvklippt sist.

Kramiz

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

30.01 | 16:47

Ja då, han har en liten ryttare som idag är ägare. 🤗

...
30.01 | 02:08

Lever han fortfarande?

...
26.05 | 19:45

Jag har inte fått mail än, vet inte om det är min telefon eller om jag råkat skriva fel adress? Jag vill jättegärna ha kontakt! :) pussar henne på mulen ikväll!

...
26.05 | 15:37

Jag har mer bilder på henne som unghäst om du är nyfiken. Jag har mailat dig, hoppas vi kan ha lite kontakt. //Carina

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS