Nya Hästbloggen

Rusk och mysig helg

Så nu tyckte hemsidan att min blogg var för full så vi kör på en ny då helt enkelt. 

Sista veckorna har varit dåligt väder så har fått bli ridhuset ett pass varje vecka, blöt padock något pass och trim på vår egen skogsväg några vändor. Jag har också köpt ett nytt träns, ett Micklem som jag fick för mig kanske skulle funka på Lasse. Hm....så fick man åter igen att det enkla, är ändå bäst för det sitter i ridningen och hästens förmågor. Han blev väldigt tung i handen, fast på tränset. Jag tänker att det är för att bettet sitter lite "låst" och inte glider så lätt. Då passar såklart Lasse på att bita fast istället Gråter. Ska ändå rida ett tag till på det innan jag dissar det helt. Lasse har också varit lite svag i sin bjudning sista taget så det är viktigt att man inte har för bråttom att tänka var "felet" sitter. Så mina goa vänner som ni också vet lixom jag så är det inte bett, hjälptyglar, mm som på något vis kan ersätta mjuk ridning, bra ryttarkunskaper, känsla och rätt timing av hjälper. {#smileys123.tonqueout}

Det börjar bli geggigt nu vid insläppen och jag och min kära sambo har slitit idag med att stängsla bakom ladan till en vinterhage. Så där ska dom få gå så fort det fryser på (då behöver man inte vara rädd att de går och vrickar sig i det upptrampade hålorna). Då behöver vi heller inte leda dom på vägen nu när det är mörkt på mornar och kvällar. Det finns massa sådana här strategier som man ständigt får jobba med när man har hästar. Men jag tycker det är utmanande att hitta bästa möjliga lösningar för dom älskade hästarna. Är väldigt emot tråkiga hagar som hästen går i samma året om. Vi trivs med lite omväxling och det har jag märkt att hästarna också gör. Blir mer utforskande och rör sig om man byter hage någon gång emellanåt. Idag har dom flesta för många hästar till antal hektar.....trist och se hästar stå i för små hagar med lite stimuli. Jag menar en häst är en "vandrare" och har de en hage på 40 x 40 så har de snabbt tröttnat på att gå runt runt i den. 

Jeffe som varit sjuk är än så länge på bättringsvägen. Det är det att han inte druckit som varit det största orosmolnet de sista veckorna. Nu är han uppe i alla fall ca 10 liter från att han kommer in till på morgonen. (innan var det ibland 0-3 liter) Så man är ju glad att det stiger. Ler

I helgen blev det inget ridet för utöver att vi slagit ner pålar i värsta ösregn och gallrat lite gran och sly så har vi också adventsstädat. Vi är inte helt klara (står kassar och grejer i halva finrummet) men det tar vi lite efter hand nu i veckan. 

Marie har varit på hoppkurs i helgen på klubben så någon har i alla fall motionerats och jag har lett mina gubbar en runda igårkväll. Hoppas på att kunna rida imorgon och åka till ridhuset tisdag eller onsdag. 

Jag har föresten köpt en enklare kristallkrona till stallet......{#smileys123.tonqueout} Tycker det är roligt med lite detaljer som dom bland annat ofta har i lyxstall. Vår gamla lada får en tutch av lyx och flärd. Ler stort Får se om den hamnar i framtida sadelkammaren eller i stallgången. Vi har fått en lyxvariant till.....indraget vatten ha ha så nu slipper vi slang från boningshuset. Ha ha!

Nu tar stormen Gorm i utanför så tror jag kryper under täcket. Hoppas hästarna känner sig trygga i vårt lilla stall. På förra stället brukade taket låta och skramla när det blåste mycket så hoppas i alla fall de får det lite tystare nu. Hjärta

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

30.01 | 16:47

Ja då, han har en liten ryttare som idag är ägare. 🤗

...
30.01 | 02:08

Lever han fortfarande?

...
26.05 | 19:45

Jag har inte fått mail än, vet inte om det är min telefon eller om jag råkat skriva fel adress? Jag vill jättegärna ha kontakt! :) pussar henne på mulen ikväll!

...
26.05 | 15:37

Jag har mer bilder på henne som unghäst om du är nyfiken. Jag har mailat dig, hoppas vi kan ha lite kontakt. //Carina

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS