Presentation

Välkommen till min webbsida

Jag heter Carina Eckerbom och har utbildat mig i Flyinge till aukt.  C-tränare i Dressyr. 
Tränare jag själv ridit för är bla. Elisabeth Lundholm, Nina Wimander, Peter Åberg, Carina Brink, Chris Kringstad, Mia Runesson, Catrin Henriksson mfl.   Idag finns det inte tid för egen tävling utan jag är nöjd med att träna själv och sen få hjälpa andra framåt i sin ridkarriär. 😀

Som så många andra började jag en gång i tiden med hoppning men insåg att varken jag eller min ponny hade det rätta modet för hoppning. Gick över till dressyr och sedan var man fast!!!

Det som mest kännetecknar min undervisning är att jag främjar att man så även på dressyrlektionen rider efter planerade övningar. Inte ska en dressyrhäst behöva nöta runt på en volt med bara formen på hästen som enda avsikt!! Nej en dressyrryttare och dens häst vill också tycka att det är roligt och omväxlande arbete som väntar en. Sedan är jag noga med att ryttarna får tala om sina mål med terminens träning och vid terminens slut får alla elever en skriftlig utvärdering av mig. Vad som är bra och vad som behöver fortsättas jobba med.

Det är viktigt att stärka hästen succesivt och att bygga de rätta "byggklossarna" från grunden. Takt/Balans-Lösgjordhet-Rakriktning-Stöd/Kontakt-Schwung-Samling är några sådana "klossar". Det går inte skynda vidare förrän "grunden" är lagd men man kan ha kul på vägen !!
Då jag också genom mitt jobb i psykiatrin kommit i kontakt med Basal Kroppskännedom är det otroligt viktigt att lära ryttarna ha kontroll och kännedom i sin egen kropp. Ett måste för att lyckas hitta känsla och  rätt timing i sina hjälper till sin häst.

Vem har sagt att det är enkelt!!
Men nog så inspirerande att förbättra sin ridning dag för dag så länge man lever.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

30.01 | 16:47

Ja då, han har en liten ryttare som idag är ägare. 🤗

...
30.01 | 02:08

Lever han fortfarande?

...
26.05 | 19:45

Jag har inte fått mail än, vet inte om det är min telefon eller om jag råkat skriva fel adress? Jag vill jättegärna ha kontakt! :) pussar henne på mulen ikväll!

...
26.05 | 15:37

Jag har mer bilder på henne som unghäst om du är nyfiken. Jag har mailat dig, hoppas vi kan ha lite kontakt. //Carina

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS