Presentation

Välkommen till min webbsida

Jag heter Carina Eckerbom och har utbildat mig i Flyinge till aukt.  C-trÀnare i Dressyr. 
TrĂ€nare jag sjĂ€lv ridit för Ă€r bla. Elisabeth Lundholm, Nina Wimander, Peter Åberg, Carina Brink, Chris Kringstad, Mia Runesson, Catrin Henriksson mfl.   Idag finns det inte tid för egen tĂ€vling utan jag Ă€r nöjd med att trĂ€na sjĂ€lv och sen fĂ„ hjĂ€lpa andra framĂ„t i sin ridkarriĂ€r. 😀

Som sÄ mÄnga andra började jag en gÄng i tiden med hoppning men insÄg att varken jag eller min ponny hade det rÀtta modet för hoppning. Gick över till dressyr och sedan var man fast!!!

Det som mest kÀnnetecknar min undervisning Àr att jag frÀmjar att man sÄ Àven pÄ dressyrlektionen rider efter planerade övningar. Inte ska en dressyrhÀst behöva nöta runt pÄ en volt med bara formen pÄ hÀsten som enda avsikt!! Nej en dressyrryttare och dens hÀst vill ocksÄ tycka att det Àr roligt och omvÀxlande arbete som vÀntar en. Sedan Àr jag noga med att ryttarna fÄr tala om sina mÄl med terminens trÀning och vid terminens slut fÄr alla elever en skriftlig utvÀrdering av mig. Vad som Àr bra och vad som behöver fortsÀttas jobba med.

Det Àr viktigt att stÀrka hÀsten succesivt och att bygga de rÀtta "byggklossarna" frÄn grunden. Takt/Balans-Lösgjordhet-Rakriktning-Stöd/Kontakt-Schwung-Samling Àr nÄgra sÄdana "klossar". Det gÄr inte skynda vidare förrÀn "grunden" Àr lagd men man kan ha kul pÄ vÀgen !!
DÄ jag ocksÄ genom mitt jobb i psykiatrin kommit i kontakt med Basal KroppskÀnnedom Àr det otroligt viktigt att lÀra ryttarna ha kontroll och kÀnnedom i sin egen kropp. Ett mÄste för att lyckas hitta kÀnsla och  rÀtt timing i sina hjÀlper till sin hÀst.

Vem har sagt att det Àr enkelt!!
Men nog sÄ inspirerande att förbÀttra sin ridning dag för dag sÄ lÀnge man lever.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
BokstÀver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

30.01 | 16:47

Ja då, han har en liten ryttare som idag är ägare. đŸ€—

...
30.01 | 02:08

Lever han fortfarande?

...
28.11 | 10:02

Nr 5. Svart häst. Johanna Johansson 0768182036

...
28.11 | 09:54

Bästa bilden 😊

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det Àr enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS